1. yle.fi
  2. Uutiset

Kreikka ja lainoittajat lähellä sopua uudesta tukipaketista

Neuvottelut 86 miljardin euron lainaohjelmasta voidaan saada päätökseen jo tiistaihin mennessä.

Ulkomaat
Kreikan lippu "paketoituna".
Karl-Josef Hildenbrand / EPA

Neuvottelut Kreikan kolmannesta hätälainaohjelmasta jatkuivat Ateenassa myöhään sunnuntaina.

EU-lähde sanoo uutistoimisto AFP:lle, että keskustelut ovat sujuneet hyvin ja ne voidaan saada päätökseen jo tiistaihin mennessä. Myös kreikkalaiset virkamiehet ovat luottavaisia sopimuksen syntymiseen tiistaihin mennessä, kertovat uutistoimisto Reuters ja talouslehti Financial Times (siirryt toiseen palveluun).

EU-virkamiehet kuitenkin sanovat Financial Timesille, että esillä on yhä myös vaihtoehto viiden miljardin euron siltarahoituksen antamisesta Kreikalle.

Mikäli Kreikka ja sen lainoittajat pääsevät sopimukseen lainaohjelmasta, se voitaisiin hyväksyä Kreikan parlamentissa myöhemmin tällä viikolla, Financial Times kirjoittaa.

Lehden mukaan euromaiden valtiovarainministerit voisivat kokoontua siunaamaan tukipaketin perjantaina. Sen jälkeen sopimus voitaisiin hyväksyä vielä Saksan liittopäivillä sekä muissa euromaissa, joissa parlamentin täytyy äänestää uudesta tukipaketista.

Näin Kreikan uusi lainaohjelma voisi olla mahdollista hyväksyä vielä ennen elokuun 20. päivää, jolloin Kreikan pitää maksaa 3,2 miljardin euron lainanlyhennys Euroopan keskuspankille.

Lähteet: Yle Uutiset, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi