Kuopio-halli sai remontissa raikkaan sinivalkoiset sävyt

Tänään maanantaina yleisölle avautunut Kuopio-halli koki remontissa kasvojenkohotuksen, joka raikasti sisätilojen ilmeen. Esteettömyyttä on lisätty, mutta muuten toiminnoiltaan halli säilyi ennallaan.

Kuopio
Kuopiohalli
Anja Hiltunen / Yle

Kuopio-hallin kesäkuussa alkanut remontti on sisätilojen osalta valmis. Vain siirrettävää parkettia kunnostetaan vielä tällä viikolla. Hallin katolla työmiehet kapuavat ylös alas tikkaita vielä reilun vuoden verran.

Remontti on ollut lähinnä kasvojen kohotusta ja ulkoasun siistimistä erityisesti puhtaanapidon näkökulmasta. Liikuntatoiminnot säilyivät ennallaan, kertoo korjausrakennushankkeen projektipäällikkö Marko Väätäinen Kuopion tilakeskuksesta.

Hannes toivottaa tervetulleeksi

Yleisölle näkyvin muutos on hallin sisätilat raikastanut sinivalkoinen väritys. Juoksuradat ovat uutta Mondo-pinnoitetta ja kaksiväriset. Joka toinen rata on vaalean- ja joka toinen tummansininen.

Myös seinät ovat sinivalkoiset, kun ne ennen olivat valkoiset. Uutta maalia ovat saaneet pintaansa myös aula- ja käytävätilat sekä pukuhuoneet. Pukuhuoneiden suihkut on uusittu vettä säästäviksi automaattisuihkuiksi. Pukuhuoneiden uudet penkit ovat pirteän oranssin sävyistä, kuultokäsiteltyä puuta, ja penkkien väleissä on näkösuojaa antamassa siniharmaat puusermit.

Hallia on siistitty myös muuten. Kattoristikot on puhdistettu, ja katsomon penkit on pinnoitettu uudelleen. Kalusteita on uusittu myös kahviossa.

Pääsisäänkäynnissä kun katsoo ylös katonrajaan, voi nähdä suuren valokuvasuurennoksen Hannes Kolehmaisesta juoksemassa maaliin. Kuva on tehty akustiikkalevyyn.

Esteettömyys ja sisäilma kohenivat

Remontissa parannettiin hallin esteettömyyttä. Siihen liittyy juoksuradan kaksivärisyys, mutta myös katsomossa portaat ovat tumman harmaat ja penkkien edessä lattia on vaalean harmaa. Kaksivärisyys auttaa näkövammaisia hahmottamaan ympäristöään paremmin.

Ylös kuntosaliin voi nyt nousta ratatasolta uudella kevyellä hissillä.

Kuopio-hallin uusi värimaailma näyttää raikkaalta, sanoo Kuopion Reippaan valmennuspäällikkö Olli Pulkkanen remontoidusta Kuopio-hallista.

– Mutta isoin toive on, että hallin ilma olisi nyt puhtaampi. Toiminnallisesti on vaikea vielä arvioida uutta hallia. Tilathan sinänsä ovat samat kuin ennenkin. Yleisurheilun suorituspaikat täällä ovat hyvässä kunnossa niin kuntoilijoiden kuin kilpaurheilijoiden kannalta.

– Juoksuradan uusi Mondo-pinnoite on aiempaa pinnoitetta pehmeämpi, ja urheilijoiden täytyy ensin tottua siihen.Toivotaan että pysytään ehjänä sen kanssa tulevana talvena. Meitä kyllä konsultoitiin pinnoitteen suhteen etukäteen, ja Joensuussa pinta on osoittautunut ihan toimivaksi. Ollaan kyllä tyytyväisiä tähän.

Halli käymässä ahtaaksi?

Kuopio-halli on varsinkin talviaikaan ahkerassa käytössä, kun sitä käyttävät koululaiset, urheiluseurat ja kuntoilijat. Olli Pulkkanen toteaa, että hallin tilat ovat periaatteessa riittävät heidän seuransa tarpeisiin, kun harjoitusaikoja koordinoidaan muiden seurojen kanssa.

– Oikeastaan Kuopiossa ongelma on se, että Kuopio-halli toimii kaikkien lajien harjoituspaikkana. Se aiheuttaa ruuhkaisuutta. Ratkaisu olisi se, että esimerkiksi salibandylle ja lentopallolle voisi etsiä, tai jopa tehdä uusia tiloja. Meillä on olosuhteet kunnossa, mutta toivotaan että ne olisi kunnossa muillakin lajeilla.