Taysin suurremontti alkaa – neljän vuoden mylläys muuttaa myös sisäänkäynnin

Tampereen yliopistollisen keskussairaalan edustalla alkavat mittavat rakennustyöt. Alueelle valmistuu kolme uudisrakennusta ja maanalainen pysäköintihalli. Remontti tietää monenlaisia muutoksia sairaalassa asioivien matkaan.

Kotimaa
Taysin sisäänkäynti R-rakennuksesta
Marko Melto / Yle

Tays Keskussairaalan etupihan rakennustyöt alkavat elokuun puolivälissä. Vuoteen 2019 kestävän hankkeen aikana etupihalle valmistuu kolme uutta rakennusta ja maanalainen pysäköintihalli.

Valmistelevia töitä aloitetaan jo 10. elokuuta ja samaan aikaan sairaalan pääsisäänkäynti siirtyy Radiukseen eli R-rakennukseen koko remontin ajaksi. Pääaulan siirtyminen muuttaa sekä auto- että jalankulkuliikennettä sairaalan alueella. Myös Taysille johtavan Tesikontien liikennejärjestelyihin tulee muutoksia.

Ensiapu Acuta toimii rakentamisen aikana tutulla paikallaan ja sinne kuljetaan samaa reittiä kuin ennenkin. Acutassa asioivienkin on silti syytä varautua työmaaliikenteeseen ja muuttuneisiin liikenne- ja pysäköintijärjestelyihin

Laajennusohjelman koko kustannusarvio on 210 miljoonaa euroa. Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri arvioi tiedotteessaan uudisrakentamisen tuovan jopa 3 300 henkilötyövuoden verran työtä rakentamis- ja kuljetussaloille sekä alihankkijoille.