1. yle.fi
  2. Uutiset

Valitus estää Äänekosken lukiorakentamisen

Äänekosken lukiossa on sisäilmaongelmia. Kaupunki on rakentamassa tilalle uutta, mutta rakentaminen lykkääntyy valituksen vuoksi.

Äänekoski
Kuvassa on Äänekosken vaakuna.
Yle Keski-Suomi

Äänekoskella uuden lukion rakennustöihin ei päästäkään tänä syksynä. Rakentamisen estää lukion kaavasta tehty valitus.

Valittajan mukaan lukion asemakaavassa ei ole huomioitu riittävän hyvin meluhaittoja ja kulkuyhteyksiä. Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen kesällä, mutta asia eteni vielä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Masentaa ja lamaannuttaa, että eikö tässä taaskaan päästä eteenpäin.

Jaana Tani, Äänekosken lukion rehtori

Äänekosken kunnanvaltuuston puheenjohtaja Matti Tiusanen harmittelee sitä, että kunnallisasioihin halutaan vaikuttaa keskustelun sijaan valituksilla.

– En ymmärrä tällaisia valituksia, hallinto-oikeuden päätös oli kuitenkin 3–0, hän sanoo.

– Valittajan mielestä valitus on varmaankin aiheellinen, mutta asiassa on ollut kuulemistilaisuuksia, ja niissä tähän asiaan ei ole puututtu. Eikä asia välttämättä edes koske lukion kaavoitusta, vaan liikennejärjestelyjä. Hallinto-oikeuskin perusteli, että nyt valitetaan eri asiasta kuin mistä pitäisi valittaa, hän jatkaa.

Lukion pitäisi muuttaa nykyisestä rakennuksesta vuonna 2017. Tutkimusten perusteella nykyistä rakennusta ei kannata remontoida.

– Uudelle lukiolle on jo piirrustukset, ja sekä henkilökunta että opiskelijat ovat osallistuneet suunnitteluun. Toive oli, että syksyllä olisi aloitettu rakentaminen, mutta nyt se sitten viivästyy. Masentaa ja lamaannuttaa, että eikö tässä taaskaan päästä eteenpäin. Ihmiset voivat huonosti, on järkyttävää, että tällaisissa tiloissa on vain pakko tehdä töitä, sanoo Äänekosken lukion rehtori Jaana Tani.

Lue seuraavaksi