Satakuntaan tuleva opiskelija haluaa laatua: "Saunallinen asunto keskustasta"

Opiskelijoille ei kelpaa enää mikä tahansa vuokra-asunto. Eniten vuokraajia kiinnostavat keskustan laadukkaat yksiöt ja kaksiot.

vuokra-asunnot
Opiskelijat haluavat nyt laatuasumista keskustassa.
Opiskelijat haluavat nyt laatuasumista keskustassa.Pertti Pitkonen / Yle

Erityisesti opiskelijat vaativat nykyään vuokra-asunnoiltaan laatua. Porissa ja Raumalla menevät vuokralle parhaiten keskustan laadukkaat ja hyväkuntoiset yksiöt ja kaksiot.

– Opiskelijat ja muutkin nuoret ihmiset ovat tulleet tosi vaativiksi, sanoo yrittäjä Mika Mattila OVV Asuntopalveluiden Porin toimistosta.

Mattilan mukaan asuntojen pitää olla tosi siistejä. Myös pienten asuntojen vuokraajat kaipaavat varustuksiin parveketta.

– Nykyään vuokraajalle ei kelpaa esimerkiksi nuhruinen tapetti tai muovimatto. Asunnon pitää olla hyvässä kunnossa.

Myös Raumanmeren kiinteistövälityksessä on huomattu asiakkaiden vaativan asunnolta hyvää varustetasoa ja sijaintia keskustassa.

– Selvästi huomasimme tänäkin kesänä, että heikkotasoiset, kaukana keskustasta ja opiskelupaikoista olevat asunnot eivät kiinnosta opiskelijoita, vahvistaa kiinteistövälittäjä Tero Käpynen Raumalta.

Raumalla monet opiskelijat kaipaavat vuokra-asuntoonsa myös omaa saunaa.

Porissa vuokrayksiöitä hyvin tarjolla

Raumalla oli opiskelupaikkojen varmistuessa vuokra-asuntoja vielä hyvin saatavilla. Silloin myös moni kauempana vuokralla oleva siirtyi kohti keskustaa. Nyt tilanne Raumalla on toinen, valinnanvaraa on vähän.

Tosin Tero Käpysen mukaan vuokraustilanne todennäköisesti paranee syksyä kohti.

Porissa on vielä vuokrattavia yksiöitä hyvin tarjolla.

– Vuokrattavia asuntoja on nyt paremmin saatavana kuin parina viime vuotena. Tälläkin hetkellä on vielä kymmeniä yksiöitä tarjolla, tosin niistä vain muutama ydinkeskustassa, sanoo Mika Mattila.