1. yle.fi
  2. Uutiset

Weekend-festivaalin melusta tuli taas runsaasti valituksia

Viikonvaihteessa Helsingin Kyläsaaressa järjestetty Weekend-festivaali on aiheuttanut meluvalitusten tulvan kaupungin ympäristökeskukselle. Tapahtuman järjestäjä korostaa, että festivaali noudatti sille annettuja melu- ja aikarajoituksia.

Kotimaan uutiset
Yleisöä elektronisen musiikin Weekend Festivalilla Helsingissä.
Yleisöä elektronisen musiikin Weekend Festivalilla Helsingissä lauantaina.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Weekend-festivaalista oli tänään puoleenpäivään mennessä tullut Helsingin kaupungin ympäristökeskukselle yli 170 valitusta. Suuri osa palautteista tuli päälavan aukeamissuunnasta eli Herttoniemestä ja Laajasalosta.

Festivaali on poikinut tavallista runsaammin valituksia myös aikaisempina vuosina. Viime vuonna Weekend-festivaalista tuli vajaat 50 meluvalitusta ja toissavuonna runsaat sata. Ympäristökeskuksen mukaan ulkokonserteista tulee normaalisti yhdestä kymmeneen valitusta.

Ympäristökeskuksen mukaan erityisesti Weekend-festivaalin matalat bassoäänet on asukaspalautteen mukaan koettu häiritseviksi.

- Jatkossa pienten taajuuksien eli juuri näiden kauas kantautuvien bassoäänien meluntorjuntakeinoja on selvitettävä huolellisesti, Asukaspalautteiden perusteella melu on koettu häiritseväksi, sanoo Helsingin ympäristönsuojelupäällikkö Päivi Kippo-Edlund.

Festivaali pysyi melu- ja aikarajoitusten puitteissa

Ympäristökeskuksen tietojen mukaan Weekend-festivaali pysyi sille asetettujen melurajojen puitteissa. Kyläsaari on ympäristökeskuksen mukaan melun leviämisen kannlta haastava konserttipaikka. Esimerkiksi tämän viikon lopulla Suvilahdessa järjestettävälle Flow-festivaalille keskus on myöntänyt soittoluvat myöhempään kuin Weekend-festivaalille.

Weekend-festivaalin tiedottaja Tomi Linblom korostaa, että melurajojen lisäksi myös konserteille määrättyjä päättymisaikoja noudatettiin tarkasti.

Lindblomin mukaan Weekwnd-festivaalilla esitettyyn musiikkiin liittyy olennaisena osana valotaide, jonka esittäminen vaatii pimeyttä. Festivaalin järjestäjät ovat vuosittain kiistelleet soittoajoista ympäristökeskuksen kanssa ja aikarajoista on käräjöity hallinto-oikeutta myöten. Tänä vuonna konsertit saivat jatkua perjantaina kello 24:ään ja lauantaina kello 23:een.

Loppuunmyytyyn Weekend-festivaaliin osallistui noin 60 000 juhlijaa. Poliisin mukaan festivaali sujui rauhallisesti ja aiheutti vain vähän hälytystehtäviä.

Juttua muutettu 11.8. kello 10.10: oikaistu konserttien loppuajankohdat.

Lue seuraavaksi