YK: Rahanpuute voi katkaista avustusten kopterikuljetukset Nepalissa

Tieyhteydet joihinkin syrjäisiin kyliin ovat edelleen poikki kevään maanjäristysten jäljiltä. Nepalin maanjäristyksissä kuoli yli 8 900 ihmistä.

Ulkomaat
Helikopterit ovat kuljettaneet apua.
Helikopterit ovat kuljettaneet apua paikkoihin, joihin ei tällä hetkellä pääse teitse. Kuvassa Intian armeijan helikopteri laskeutumassa Barpakin kylään toukokuussa.Diego Azubel / EPA

YK varoitti maanantaina, että se aikoo lopettaa helikopterikuljetukset maanjäristyksistä kärsineessä Nepalissa, jollei järjestö saa lisää rahaa niiden järjestämiseen. Uutistoimisto AFP:n mukaan kuljetusten katkaisu voi jättää tuhannet ihmiset ilman ruokaa tai suojaa.

YK perusti Nepaliin humanitaarisen helikopteripalvelun huhtikuun 25. päivänä tapahtuneen suuren maanjäristyksen jälkeen. Se on tarjonnut ilmaisia lentoja avustusjärjestöille, jotka toimittavat hätäapua muuten tavoittamattomissa oleviin kyliin.

Maanantaisessa tiedotteessa YK ilmoitti, että se suunnittelee lopettavansa helikopterikuljetukset elokuun lopussa, jos lisärahoitusta ei järjesty. Helikopterit ovat kuljettaneet apua 139 yhteisölle, joihin ei tällä hetkellä pääse teitse.

Avun toimittamisen syrjäisiin kyliin pelätään vaikeutuvan entisestään monsuunisateiden vuoksi.

Nepalin maanjäristyksissä kuoli yli 8 900 ihmistä, ja arviolta 600 000 rakennusta vaurioitui.

Lähteet: AFP