Tuhat tykkäystä ja kermakakku naamaan – Keikkailmoitukset leviävät sosiaalisessa mediassa paremmin kuin julisteiden avulla

Kajaanilaisen Marika & Elias –duon jäsenten kasvoilla on kohta rippeet kermakakusta. Kysymys ei kuitenkaan ole pilasta, vaan tuhannen Facebook–tykkäyksen rajan rikkoontumisesta.

kulttuuri
Marika & Elias -duo.
Arto Loukasmäki / Yle

Isoja maailman hittejä omilla kitara- ja laulusovituksilla – sitä tarjoavat Marika & Elias livekeikoillaan. Kajaanilainen duo teki ensimmäisen keikan pari vuotta sitten. Tähän mennessä kaukaisin keikkamatka on ulottunut Helsinkiin ja tulevaisuuden suunnitelmissa on valloittaa Tallinna ja Lontoon metropoli.

– Olemme olleet yhteyksissä niin Tallinnaan kuin Lontooseen, ja ihan lähitulevaisuudessa on tarkoitus keikkailla molemmissa paikoissa. Kahden vuoden aikana olemme esiintyneet klubeilla ja festivaaleilla, sekä yksityiskeikoilla synttäreillä, yrityksissä ja häissä, kertovat Marika ja Elias.

Duon mielestä Kajaani on hyvä paikka harrastaa musiikkia sekä myös ponnistaa kansan suosioon.

– Olemme molemmat olleet Keskuskoulun musiikkiluokalla sekä lukion musiikkilinjalla ja laulaneet samassa kuorossa. Tapasimme kuitenkin ihan sattumalta koesoiton merkeissä ja siitä duo sai alkunsa.

Kajaanilainen duo esiintyy englanniksi, ja vahvuutena nuoruuden innon lisäksi on avarakatseisuus.

Meillä on oma tyyli ja soundi, josta haluamme pitää kiinni ja pyrimme kehittämään sitä.

Marika & Elias

– Meillä on erilaiset musiikkimaut ja sen vuoksi kokeilemme uusia asioita, josta opimme aina uutta.

Palaute tärkeää

Yleisön palaute on tärkeää ja sen kautta duo tekee muutoksia esiintymiseen, mutta soundista ei kuitenkaan tingitä.

– Meillä on oma tyyli ja soundi, josta haluamme pitää kiinni ja pyrimme kehittämään sitä. Erittäin iso merkitys on fiiliksellä, sillä se vaikuttaa siihen miltä kuullostamme, sanovat Marika ja Elias.

Studiossakin kaksikko käy, tavoitteena on omien kappaleiden synnyttäminen ja sen kautta ensimmäisen levyn valmistaminen. Nyt kuitenkin pari nauttii livekeikkailusta.

Yllätys luvassa

Tunnettavuuden kannalta suurin merkitys on Facebook-päivityksillä. Duo lupasi seuraajilleen jotakin hauska, kun tuhannen tykkääjän raja menee rikki. Tuo tapahtui 10. elokuuta.

Olemme olleet yhteyksissä niin Tallinnaan kuin Lontooseen.

Marika & Elias

– Nyt teemme videon, jonka perusteella sivullamme saa äänestää kumpi meistä saa naamaansa kermakakun, joka tietysti kuvataan, Marika ja Elias kertovat.

– Nopean laskutoimituksen jälkeen 1 000 tykkäystä tarkoittaa sitä, että olemme vierailleet kymmenien tuhansien, jopa satojen tuhansien ihmisten Facebook-seinillä ympäri maailmaa. Varsinkin keikkailmoituksissa Facebook tavoittaa moninkertaisesti enemmän ihmisiä kuin kadun kulmassa oleva vanha perinteinen juliste.