Ruotsin poliisi: Kaksi pidätetty Ikea-puukotuksesta

Toinen pidätetyistä on puukotuksessa vakavasti loukkaantunut 35-vuotias mies, sanoo Västeråsin poliisin komentopäällikkö Per Ågren. Kaksi ihmistä kuoli Ikea-tavaratalossa tapahtuneessa puukotuksessa. Paikallislehden mukaan uhrit olivat äiti ja poika.

Ulkomaat
Poliisi on eristänyt rikospaikan.
Jonathan Nackstrand / AFP

Kaksi miestä on pidätetty Västeråsin Ikea-tavaratalossa tapahtuneen puukotuksen vuoksi, Ruotsin poliisi kertoo tiedotustilaisuudessa.

Toinen pidätetyistä on maanantai-iltapäivän puukotuksessa vakavasti loukkaantunut 35-vuotias mies, kertoo Västeråsin poliisin komentopäällikkö Per Ågren. Pidätetyistä toinen on syntynyt vuonna 1992 ja hänet saatiin kiinni lähistöltä silminnäkijävihjeiden perusteella. Molempia miehiä epäillään murhasta, vanhempaa todennäköisin syin.

Poliisin mukaan puukotuksessa kuoli kaksi ihmistä, nainen ja mies, jotka tunsivat toisensa. Paikallislehti Vestmanlands Läns Tidning (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että uhrit olivat 55-vuotias äiti ja 28-vuotias poika, jotka olivat lomalla Västeråsissa.

Ågrenin mukaan uhrien ja epäiltyjen välillä ei todennäköisesti ole yhteyttä, eikä kumpikaan epäillyistä ole poliisille entuudestaan tuttu. Poliisi ei kommentoi teon motiivia eikä vielä tiedetä, kuka on puukottanut loukkaantunutta miestä.

Vakavasti loukkaantunut 35-vuotias on leikattu ja häntä hoidetaan teho-osastolla, Västmanlandin maakäräjien viestintäpäällikkö Eva Lindahl kertoi uutistoimisto TT:lle iltakuudelta Suomen aikaa. Lindahlin mukaan hänen tilansa on edelleen kriittinen.

Korjaus 21:03: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, todennäköisin syin pidätetty mies on epäillyistä vanhempi.