1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Entinen toimitusjohtaja myy yhä mainoksia RoPSille

Rovaniemen Palloseuran (RoPS) pitkäaikainen toimitusjohtaja Jouko Kiistala toimii edelleen seuran parissa. Kiistala kerää RoPSille tuloja myymällä mainoksia ja pyörittämällä bingoa.

Rovaniemen Palloseuran (RoPS) toimitusjohtaja Jouko Kiistala. Kuva: YLE / Jarmo Honkanen

Kiistala myy mainoksia valotauluun, joka sijaitsee seuran omistaman kerrostalon seinässä Rovaniemen ydinkeskustassa. Kiistala on töissä RoPSin tytäryhtiössä Blue Idea Oy:ssa.

– Jouko on idean isä. Hänelle maksetaan provisiopohjaista palkkaa. Emme halua päästää Joukosta irti, koska meillä on erittäin hyvä yhteistyö, RoPSin nykyinen toimitusjohtaja Petri Jaatinen sanoo.

Kiistala jätti RoPSin toimitusjohtajan tehtävät keväällä 2011. Sen jälkeen hän on mainosmyynnin lisäksi pyörittänyt RoPSin bingoa. Bingo kuuluu edelleen hänen vastuulleen.

– Kiistala ei ole ollut vuosiin millään tavalla mukana seuran urheiluun liittyvässä toiminnassa, Jaatinen tähdentää.

Kiistalan verotettavat tulot olivat vuonna 2013 lähes 90 000 euroa.

Kannattava yhtiö

Jaatisen mukaan Blue Idea on kannattava yhtiö, jonka liikevaihto on noin 100 000 euroa. Yhtiö on saanut lyhennettyä investointia eli valomainosta ja maksettua jonkin verran osinkoa omistajalleen eli RoPSille. Jaatinen ei halua kertoa tarkemmin, kuinka suurta osinkoa yhtiö on maksanut.

Jatkossa Blue Idea pyörittää Rovaniemen Keskuskentän uuden katsomon tilojen kautta seuralle tulevaa uutta liiketoimintaa.

– Tarkoitus on saada yhtiön liiketoimintaa kasvatettua ja entistä kannattavammaksi. Kiistala ei ole mukana Keskuskentän uusien tilojen liiketoiminnassa, vaan se on minun vastuullani, Jaatinen selventää.

Blue Idea Oy on perustettu vuonna 2011. Sen toimitusjohtaja on Petri Jaatinen.

Vuokradiilille sinetti

Rovaniemen kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina vuokrasopimuksen Blue Idea Oy:n kanssa. Yhtiö vuokraa Rovaniemen kaupungilta Keskuskentän uuden katsomon monitoimitilan ja pukuhuoneita 20 vuodeksi. Kaupungin käyttöön jää kaksi muuta uuden katsomon pukuhuonetta.

Vuokra on vajaat 5000 euroa kuukaudessa plus arvonlisävero. Kun arvonlisäveroa ei lasketa, RoPSin yhtiö maksaa vuokria 20 vuoden aikana yhteensä liki 1,2 miljoonaa euroa.

RoPS halusi tytäryhtiönsä vuokralaiseksi, koska yhtiö voi vähentää vuokraan sisältyvän arvonlisäveron toiminnassaan, toisin kuin jalkapalloseura.

LISÄYS 11.8. klo 11:43: Kaupungin käyttöön jää kaksi muuta uuden katsomon pukuhuonetta.

LISÄYS 11.8. klo 11:56: Kiistalan tulot vuodelta 2013.