Varas pilasi urheilijapojan treenireissut – somekansa ryntäsi apuun

Sosiaalisessa mediassa on noussut yhteishenki urheilusta innostuneen mopopojan auttamiseksi. Vorot varastivat nuoren miehen ainoan keinon päästä harjoituksiin kymmenien kilometrien päästä.

Kuva: Yle

Viikonloppuna Facebookissa jaettu viesti on herättänyt tuhansien ihmisten mielenkiinnon ja sympatian. Liikunnasta innostunut nuori mies koki ikävän takaiskun, kun hänen menopelinsä varastettiin.

– Olimme lähdössä Icehearts-joukkueen kanssa salibandyleirille Lohjalle, kun sain puhelun kyseiseltä pojalta. Hän oli kiinnostunut toiminnastamme ja oli valmis matkaamaan harjoituksiin jopa 50 kilometrin päästä mopollaan vaikka sitten räntäsateessa. Siinä kohtaa ajattelin, että nyt on kaverilla asenne kohdillaan, kertoo Iceheartsin Länsi-Suomen aluejohtaja Jani Söderling.

Iceheartsin toiminnan ideana on tarjota ammatillista kasvun tukea sitä tarvitseville lapsille ja perheille joukkueurheilun avulla. Yhdistyksen vuotuiselta salibandyleiriltä tarjoutui samantien paikka reippaalle mopopojalle.

– Lähdimme matkaan paikallisen koulun pihalta, jonne poika jätti moponsa odottamaan paluuta. Kun tulimme leiriltä takaisin, odotti parkkiruudussa vain rikkinäinen peili ja irrotettu akku. Loput moposta oli varastettu, Söderling sanoo.

Some-kansa ottanut asian omakseen

Jani Söderlingin Facebookissa julkaisemaa tarinaa on jaettu jo 8 500 kertaa. Rikosilmoituksesta ja suuresta huomiosta huolimatta mopoa ei ole vielä löydetty.

– Pojalla on kaksi suurta intohimoa: mopo ja urheilu. Iceheartsin kautta pystymme vastaamaan urheiluintoon, mutta nyt tarvittaisiin menopeli, jotta nuori mies pääsisi harjoituksiin.

Poliisi on luvannut pitää silmällä, mikäli varastettua mopoa liikenteessä näkyisi. Saattaa kuitenkin olla, että mopo on jo viety eteenpäin osina. Kansalaisten valtava huomio ja mielenkiinto asiaa kohtaan on yllättänyt Jani Söderlingin täysin.

– Sosiaalisesta mediasta saattaa olla tällaisessa tilanteessa jopa enemmän hyötyä kuin poliisista. Iso kiitos kaikille juttua jakaneille ja apua tarjonneille. Useat yksityishenkilöt ovat ottaneet yhteyttä, että mikäli uutta mopoa joudutaan hankkimaan, he haluavat olla mukana siinä. Uskon että tässä päästään hyvään lopputulokseen tavalla tai toisella, Söderling toteaa.