1. yle.fi
  2. Uutiset

Kreikan lainasopu loppusilausta vailla

Euroopan unionin, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston edustajat ovat kokoontuneet Ateenaan sopimaan 86 miljardin euron kolmivuotisesta lainapaketista.

Kreikan kriisi
Kreikan lippu Ateenan pörssin edustalla 3. elokuuta.
Kreikan lippu Ateenan pörssin edustalla 3. elokuuta.Aris Messinis / AFP / Lehtikuva

Kreikka ja sen lainoittajat ovat päässeet pääosin sopuun Kreikan kolmannesta lainaohjelmasta. Lopullisen sopimuksen toivotaan syntyvän vielä tiistain aikana.

– Mielestäni olemme hyvin lähellä, Kreikan valtiovarainministeri Eukleides Tsakalotos sanoi uutistoimisto AP:lle.

Tsakalotos kommentoi neuvotteluja ateenalaisessa hotellissa 23 tuntia kestäneiden neuvotteluiden jälkeen. Hänen mukaansa pari, kolme yksityiskohtaa on sopimatta. Hän ei kertonut niistä sen tarkemmin.

Nimettömien virkamieslähteiden mukaan sopu on käytännössä saavutettu, ja neuvotteluissa on päästy sopimukseen yksityistämisrahastosta sekä roskalainojen järjestelyistä.

Euroopan unionin, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston edustajat ovat kokoontuneet Ateenaan sopimaan 86 miljardin euron kolmivuotisesta lainapaketista. Kreikka haluaa saada neuvottelut päätökseen ennen elokuun 20. päivää. Silloin erääntyy Kreikan 3,2 miljardin euron lainaerä Euroopan keskuspankille.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi