Taifuunin runnomista postilaatikoista tuli turistihitti Taiwanissa

Postilaatikoiden päälle putosi mainoskyltti taifuuni Soudelorin moukaroidessa saarta viikonloppuna.

Ulkomaat
Ihmiset poseeraavat kuvaa varten taifuuni Soudelorin vahingoittamien postilaatikoiden vierellä.
Ihmiset poseerasivat kuvaa varten taifuuni Soudelorin vahingoittamien postilaatikoiden vierellä pääkaupunki Taipeissa 9. elokuuta.David Chang / EPA

Kahdesta taifuuni Soudelorin vaurioittamasta postilaatikosta on tullut odottamaton turistikohde Taiwanin pääkaupungissa Taipeissa. Sadat ihmiset ovat jonottaneet jopa puoli tuntia päästäkseen ottamaan kuvan kahden kallellaan olevan postilaatikon vierellä.

Postilaatikot vääntyivät viikonloppuna taifuuni Soudelorin pudotettua mainoskyltin niiden päälle.

Taiwanilainen postimies poseeraa naisen kanssa kuvaa varten taifuuni Soudelorin vahingoittamien postilaatikoiden vierellä.
Taiwanilainen postimies poseerasi naisen kanssa kuvaa varten taifuuni Soudelorin vahingoittamien postilaatikoiden vierellä pääkaupunki Taipeissa 9. elokuuta.Henry Lin / EPA

Postilaitos on sijoittanut postimiehiä pitämään järjestystä jonossa. He myös poseeraavat ihmisten kanssa postilaatikoiden vierellä, jos nämä haluavat. Jotkut ovat antaneet postilaatikoille nimet Hsiao Hong ja Hsiao Lu eli Pieni punainen ja Pieni vihreä.

Postilaatikoille on perustettu Facebook-sivu (siirryt toiseen palveluun), missä ihmiset jakavat kuvia postilaatikoista. Kuvista on tullut internet-hitti myös manner-Kiinassa, missä tuhannet ihmiset puhuvat niistä sosiaalisessa mediassa. Monet ihmiset pitävät kallellaan seisovia postilaatikoita söpöinä, terapeuttisina ja katutaiteena.

Monien mielestä söpöysinnostus kuitenkin jättää varjoonsa myrskyn aiheuttamat varsinaiset tuhot. Soudelor tappoipelkästään Taiwanissa ainakin kahdeksan ihmistä ja yli 400 ihmistä loukkaantui. Ennätykselliset yli 4 miljoonaa kotitaloutta jäivät ilman sähköä myrskyn vuoksi, osa useiksi päiviksi.

Ihmiset poseeraavat kuvaa varten taifuuni Soudelorin vahingoittamien postilaatikoiden vierellä.
Ihmiset poseerasivat kuvaa varten taifuuni Soudelorin vahingoittamien postilaatikoiden vierellä pääkaupunki Taipeissa 9. elokuuta.David Chang / EPA

Eräs suosittu taiwanilainen näyttelijä muistuttaa, että asia ei ehkä naurattaisi niin paljon, jos pudonneen mainostaulun alle olisi jäänyt kaksi ihmistä postilaatikkojen sijaan. Pelastusviranomaisten mukaan kaatuneet puut ja pudonneet mainoskyltit aiheuttivat myrskyn aikana tuhansia onnettomuuksia.

Taiwanin postilaitos aikoo jättää postilaatikot paikoilleen niiden nykyisessä kunnossa Soudelorin muistoksi, mutta niiden perustukset tuetaan, jotta ne voivat toimia edelleen myös varsinaisessa tehtävässään. Lisäksi suunnitteilla on postilaatikkoaiheisia matkamuistoja.