1. yle.fi
  2. Uutiset

Ruotsidemokraattien kohukampanjalle ei Skånessa – "Se ei sovi yhtiömme arvoihin"

Ruotsidemokraattien kerjäläisten vastaiset mainokset aiheuttivat kohun, kun ne julkaistiin tukholmalaisella metroasemalla noin viikko sitten. Englanninkielisissä mainoksissa pyydettiin anteeksi kerjäläisten aiheuttamaa "sotkua" Ruotsissa.

Ulkomaat

Ruotsidemokraattien kohumainoksille näytetään punaista valoa Etelä-Ruotsissa. Skånen läänin julkisesta liikenteestä vastaava Skånetrafiken-yhtiö on päättänyt kieltää kerjäläisten vastaiset mainokset linja-autoissaan.

– Sanomme ei. Mainoksen teksti on loukkaava, eikä se sovi yhtiömme arvoihin, liikennejohtaja Linus Eriksson sanoo sanomalehti Sydsvenskanille (siirryt toiseen palveluun).

Ruotsidemokraattien kerjäläisten vastaiset mainokset aiheuttivat kohun, kun ne julkaistiin tukholmalaisella metroasemalla noin viikko sitten. Englanninkielisissä mainoksissa pyydettiin anteeksi kerjäläisten aiheuttamaa "sotkua" Ruotsissa. Tukholmalaiset ovat repineet suurimman osan mainoksista irti asemalta.

Skånetrafikenin tiedottaja sanoi sanomalehti Sydsvenskanissa (siirryt toiseen palveluun) viime torstaina, että mainoskampanja olisi todennäköisesti pysäytetty yhtiössä. Hän vastasi tuolloin hypoteettiseen kysymykseen. Se sai ruotsidemokraatit reagoimaan ja pyytämään yhtiöstä mainostilaa.

– On ikävää, että Skånetrafiken toimii mielipidepoliisina. Se ei ole demokratian arvoista. Meidän mielestämme sanoma ei riko mitään lakeja, eikä sitä voi ymmärtää loukkaavana, ruotsidemokraattien alueneuvos Patrik Jönsson sanoo Ruotsin televisiolle SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

Jönssonin mukaan ruotsidemokraatit suunnittelee nyt uutta mainoskampanjaa Skånessa. Se voisi hänen mukaansa liittyä Malmössa viime aikoina tapahtuneisiin käsikranaatti-iskuihin.

Lue seuraavaksi