1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Aftonbladet: Epäillyt Ikea-puukottajat asuivat samassa turvapaikka-asuntolassa

55-vuotias nainen ja hänen 28-vuotias poikansa puukotettiin hengiltä Västeråsin Ikeassa maanantai-iltapäivänä.

Västeråsin Ikea Ruotsissa 10. elokuuta. Kuva: Jonathan Nackstrand / AFP / Lehtikuva

Västeråsin Ikeassa tapahtuneesta puukotuksesta epäiltyinä pidätetyt miehet asuivat samassa turvapaikka-asuntolassa Västmanlandissa, sanomalehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun) kertoo. Pidätetyt miehet ovat syntyneet vuosina 1992 ja 1979. Poliisi ei ole kertonut heistä muuta kuin syntymävuodet.

Maanantai-iltapäivänä tapahtuneessa puukotuksessa kuoli kaksi ihmistä. Poliisi on vahvistanut sanomalehti Svenska Dagbladetille (siirryt toiseen palveluun), että he olivat äiti ja poika. Kuollut nainen oli 55-vuotias ja hänen poikansa 28-vuotias.

Aftonbladet on tarkistanut puukotuksesta epäillyn 23-vuotiaan miehen henkilöllisyyden ja osoitteen Västmanlandin käräjäoikeuden asiakirjoista. Mies pidätettiin eilen maanantaina epäiltynä kahdesta murhasta. Hän on kiistänyt syyllisyytensä.

Useiden turvapaikka-asuntolassa asuvien henkilöiden mukaan poliisi on tehnyt kotietsinnät kahdessa asuntolan huoneessa eilen maanantaina, Aftonbladet kertoo. Poliisi ei ole kommentoinut tietoa.

– En voi vahvistaa, enkä kumota julkisesti tietoa. Voin sanoa, että esitutkinta on käynnissä, ja siihen liittyy tavanomaista poliisityötä, komentaja Thomas Gustafsson sanoo Aftonbladetissa.

Toinen puukotuksesta epäilty mies on edelleen sairaalahoidossa. 35-vuotias mies sai puukotuksen yhteydessä hengenvaarallisia vammoja. Hänen tilansa on kriittinen, mutta se on ollut yön ajan vakaa. Häntä ei ole voitu kuulustella. Mies on pidätetty epäiltynä kahdesta murhasta.