"Äiti, voinko minä NYT lähteä?" Tällainen oli Aleksanterin ensimmäinen kouluaamu

Ekaluokkalainen Aleksanteri Nevatalo aloitti koulutiensä Pohjois-Pohjanmaalla Iissä Ojakylän koululla tiistaina. Katso videolta, miten Aleksanterin ensimmäinen kouluaamu sujui.

Kotimaa
Ekaluokkalainen Aleksanteri Nevatalo Iin Ojakylän koulun pihalla.
Iiläinen Aleksanteri Nevatalo aloitti koulutaipaleensa Ojakylän koululla tiistaina. Olimme reippaan ekaluokkalaisen matkassa kotona ja koululla.

Aleksanteri Nevatalo aloitti tiistaina koulutaipaleensa. Reipas ekaluokkalainen ajoi aamulla kotoaan pyörällä Iin Ojakylän koululle ennakkoon tarkkaan läpi käytyä reittiä.

Aamulla äiti Satu Nevatalo ihmetteli, kuinka hyvin koululaisella riitti unta edellisenä yönä jännityksestä huolimatta. Myös äitiä jännittää, sillä Aleksanteri on perheen ensimmäinen koululainen.

– Olen samaan aikaan sekä ylpeä että iloinen. Äitiä varmasti jännittää enemmän kuin poikaa, varsinkin kun Aleksanteri lähtee pyörällä kouluun. Kyllä tämä herättää monenlaisia ajatuksia ja tunteita, kun lapset lähtevät omien siipien suojista kauemmaksi. Se on jotain, jota pitää itse työstää, Satu Nevatalo pohti aamupuuroa keittäessään.

Opettaja Suvi Palosaari kätteli kaikki oppilaansa aamun aluksi. Aleksanteri Nevatalon luokassa on parikymmentä oppilasta ja tuttujakin on joukossa.

Yle Oulu seurasi, miten pojan ensimmäisen koulupäivän aamu sujui.