Ruotsin poliisi: Epäiltyjen Ikea-puukottajien ja uhrien välillä ei yhteyttä

Poliisi korostaa, että mikään ei viittaa poliittiseen motiiviin.

Ulkomaat
Västeråsin Ikea 10. elokuuta.
Västeråsin Ikea 10. elokuuta.Jonathan Nackstrand / Lehtikuva

Västeråsin Ikea-tavaratalossa maanantaina tapahtuneesta puukotuksesta epäiltyjen miesten ja uhrien välillä ei ole todettu mitään yhteyttä, Ruotsin poliisi kertoo. Teon motiivista ei ole tietoa, mutta poliisi korostaa, että mikään ei viittaa poliittiseen motiiviin.

Poliisi ei kerro puukotusten yksityiskohtia esitutkinnan ollessa kesken. Tavaratalossa oli tekohetkellä useita silminnäkijöitä, ja poliisi kuulustelee useita ihmisiä. Tarkkaa silminnäkijöiden määrää ei kerrota. Tavaratalossa oli noin 1 000–1 500 asiakasta tapahtumahetkellä. Poliisi sai tiedon puukotuksista kello 13 paikallista aikaa maanantaina.

Puukotuksessa kuolivat 55-vuotias nainen ja hänen 28-vuotias poikansa. He olivat kotoisin Skellefteåsta Pohjois-Ruotsista.

Epäillyt tekijät ovat kotoisin Eritreasta, ja he ovat asuneet samassa vastaanottokeskuksessa Arbogassa. Se sijaitsee noin 50 kilometriä Västeråsista lounaaseen. Poliisi ei kommentoi epäiltyjen tekijöiden oleskelulupia.

Miehet pidätettiin epäiltyinä puukotuksesta eilen maanantaina. 35-vuotias epäilty puukottaja haavoittui iskussa vakavasti, ja hän on sairaalahoidossa. Miestä ei ole pystytty kuulustelemaan. 23-vuotias epäilty puukottaja on kiistänyt teot.