Joensuu ja Vimpeli iskevät yhteen – taistelu superpesiksen runkosarjan voitosta huipentuu

Miesten Superpesiksessä on käsillä runkosarjan viimeiset ottelut. Keskiviikkoiltana Joensuussa pelataan tärkeä ottelu runkosarjan voiton kannalta.

urheilu
Joensuun Mailan Jonne Kemppainen valmistautuu lyöntiin.
Esa Huuhko / Yle

Joensuun Mehtimäellä pelataan illalla miesten Superpesiksen kärkikamppailu kotijoukkue Joensuun Mailan ja Vimpelin Vedon välillä. Joukkueet ovat otteluun lähdettäessä tasapisteissä sarjan ykköspaikalla 63 pisteellä.

Kyseessä on elintärkeä ottelu runkosarjan voiton ja loppuun asti kattavan kotiedun kannalta.

– Kotiedun saaminen loppuun saakka olisi erittäin hyvä asia meille. Mehtimäki on vastustajalle tympeä paikka pelata ja esimerkiksi Pohjanmaalta on pitkä matka tänne, JoMan Jonne Kemppainen analysoi.

Joensuulaiset ovat joukkueiden tämän kauden keskinäisissä otteluissa niskan päällä voitoin 2-1. Kemppainen tietää aseet, joilla Vimpeli kaadetaan.

– Heidän lukkarin kanssa täytyy olla tarkkana. Me tiedetään hänen vahvuudet eli nopea pelaaminen ja matalat syötöt. Jos saamme heidän lukkaripelin vaikeutumaan niin pian rakoilee koko heidän ulkokenttänsä.

Keittääkö kuppi?

Aurinkoinen sää on hellinyt Suomea tällä viikolla. Lämmin sää ja kova vastustaja ovat käytännössä olleet varma resepti Mehtimäen pesäpallostadionin täyttymiselle tällä kaudella.

Täysi tupa on odotettavissa myös keskiviikkoillaksi.

– On se vastustajalle eri fiilis, kun on kova möykkä takana ja ei kuule kaikkia omien kaverien huutoja. Joensuussa on aikaisemminkin nähty, että vastustajalla alkaa kuppi keittämään sen jälkeen, kun meidän fanit ovat päässeet ihon alle. Toivotaan, että tänäänkin katsomossa on ääntä ja pientä psyykkaamista vastustajien kärkipelaajille, Kemppainen sanoo.

Miesten Superpesiksen runkosarja päättyy sunnuntaina. Joensuun Maila pelaa tuolloin Hyvinkäällä, Vimpelin Veto isännöi puolestaan sarjan kolmatta mestarisuosikkia Sotkamon Jymyä.