Valloittava ekaluokkalainen Rääkkylästä: meni kouluun, vaikka aikoo rallikuskiksi – video

Koulutyö on alkanut Pohjois-Karjalassa Outokummussa ja Rääkkylässä. Rääkkylän kahdestakymmenestä ekaluokkalaisesta yksi on Ville Vesanen, joka esikoulun pohjalta tietää leikkituntien nyt vähenevän. Se ei tahtia haittaa - läksyt ovat tulleet tutuiksi ja tulevaisuus siintää selkeänä haaveissa.

Kotimaa
Ekaluokkalainen Ville Vesanen Ylen haastattelussa.
Rääkkyläläinen Ville aloittaa peruskoulutaipaleensa. Ville tietää, mitä koululta voi odottaa ja mikä hänestä tulee aikuisena.

Aikuisen silmissä pieneltä ja hennolta näyttävä Ville Vesanen saapuu ensimmäiseen oikeaan koulupäiväänsä Rääkkylän kouluun isän ja nuorempien sisarusten saattelemana. Iltapäivällä kotiin Pötsönlahteen Ville huristaa koulubussin kyydissä.

Reppu, kynäpenaali ja vihkot ovat Villelle tuttuja jo esikoulusta, samoin läksyt.

– Kun menen ykköselle, tulee enemmän läksyjä. Tykkään tehä niitä, vaikka ne ei ole kovin hauskoja, tuumii Ville kirkkaan selkeällä äänellään.

– Joskus teen kirjoitusjuttuja kotona, mutta isi auttaa pikkasen.

Tykkään tehä niitä, vaikka ne ei ole kovin hauskoja.

Ville Vesanen

Ville Vesasta eskarista kouluun siirtyminen ei huolestuta. Hän vain toteaa, että kun koulu ja kaverit ovat tuttuja, niin mitä sitä suotta jännittämään.

Ainut huolenaihe tuntuu olevan se, että eskarista ykköselle siirryttäessä leikkitunnit hupenevat. Mutta ei sekään niin suuri kuin se, jos kaverit näkevät toimittajan haastattelevan juuri häntä!

Ensimmäisen oikean koulupäivän kunniaksi tuntuu soveliaalta kysellä Villen tulevaisuudesta. Silmät kirkastuvat, suu hymyilee ja vastaus tulee nopeasti ja selvästi, kuten Villeltä muutkin vastaukset.

– Se on tietty, minusta tulee ainakin rallikuski!