Tutkijat keräävät yleisöhavaintoja – oletko bongannut harvinaisen sinisiipisirkan?

Sirkkoja on löytynyt sorakuoppien ohella muun muassa hiekkaisilta urheilu- ja pysäköintikentiltä ja karuilta tien- ja radanvarsilta. Lajilla on sirkkabongaajaa hämäävä suojaväri, mutta hypyt ja lennot paljastavat isohkon harmaankirjavan sinisiipisirkan.

sirkat
sinisiipisirkka
Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti

Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti kerää havaintoja lentävästä heinäsirkasta, joka elää Kaakkois-Suomen paljailla hiekka- ja soramailla.

sinisiipisirkka
Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti

Sirkkoja on löytynyt sorakuoppien ohella muun muassa hiekkaisilta urheilu- ja pysäköintikentiltä, karuilta tien- ja radanvarsilta sekä hiekkarannoilta. Varsinkin soramaalla lajilla on loistava suojaväri, mutta hypyt ja lennot paljastavat isohkon harmaankirjavan otuksen.

– Kun lajin esiintymiä Etelä-Karjalassa on kartoitettu kesällä 2015, sinisiipisirkkaa on ollut selvästi ennakoitua laajemmalti. Siksi keräämme lajin esiintymistietoja nyt myös yleisöhavaintojen kautta, toteaa instituutin johtaja Kimmo Saarinen.

Tiedon sinisiipisirkan havaintopaikasta, arvion sirkkojen määrästä ja muut taustatiedot voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen all.env@inst.inet.fi (siirryt toiseen palveluun) tai kimmo.saarinen@allergia.fi (siirryt toiseen palveluun). Sähköpostiin liitetty kuva on tutkijoille hyödyllinen varmennus lajista.