Hyppää sisältöön

Nastola palkitsi Valtteri Bottaksen mitalilla – "suuri kunnia"

Nastola on palkinnut menestyneitä urheilijoitaan mitaleilla. Palkitut ovat Special Olympicsissa mitaleita meloneet Matti Hämäläinen ja Anna Laitinen sekä formulakuljettaja Valtteri Bottas.

Kuva: Taavi Salmivaara / Yle

Nastolan kunta muistaa menestyneitä kuntalaisia ja henkilöitä, jotka ovat tuoneet Nastolaa esille erityisellä Nastola-mitalilla. Mitalit jaettiin kunnantalolla, joka on tullut vuosien saatossa formulakuski Valtteri Bottakselle tutuksi. 

Mitali maistuu hyvältä. Ne ovat sen verran harvinaisia.

Valtteri Bottas

– Täällä on tullut käytyä useamman kerran. Urani alussa Nastolan kunta tuki minua, ja olen käynyt täällä muutamia kertoja kahvittelemassa, kun menestystä on tullut, hän kertoo.

Myös erilaiset kuntalaisen palvelut ja asiat on hoidettu kunnanvirastossa.

– Olen joskus käynyt täällä ihan perusasioilla. Ihan samanlainen kuntalainen minä olen kuin kuka tahansa, kertoo Bottas.

Bottas: "Olen otettu"

Nastola-mitaleita on jaettu vuosien saatossa vähän yli kaksikymmentä kappaletta. Mitalin toinen puoli kuvastaa nastolalaista järvimaisemaa ja toinen puoli paikkakunnalle tyypillistä teollisuutta.

Mitali on suuri kunnia nastolalaisena.

Valtteri Bottas

Aiemmin kesällä mitalin sai tuore tangokuningas Aki Samuli.

– Mitali on suuri kunnia nastolalaisena. Se maistuu hyvältä, sen verran harvinaisia ne ovat. Olen kovasti otettu. Komea on mitali muutenkin, kun siinä on vielä nastolalaiset järvimaisemat, kuvailee Bottas.

Mitalin paikka formulakuskin on helppo päättää.

– Eiköhän se Nastolan mökille mene. Olen aina tykännyt mökkeilystä. Tykkään olla luonnossa ja järvimaisemassa. Varmasti tulee mökin takia oltua Suomessa enemmän jatkossa.

Kunta palkitsee kasvattinsa: Mökkitontti ja mitali

Nastolan kunta luovutti aiemmin formulakuljettajalle tontin, johon rakentui mökki.

Komea on mitali muutenkin, kun siinä on vielä nastolalaiset järvimaisemat.

Valtteri Bottas

– Viime viikolla valmistui mökki ja nyt on saunakin testattu. Tottakai uudessa mökissä on aina laitettavaa ja pihatöitä riittää. Se on tosi viihtyisä paikka. On mukavaa viettää kotipaikkakunnalla aikaa.  Varmasti tulee tämänkin takia oltua Suomessa enemmän jatkossa.

Formulakuljettaja viettää lomaansa Nastolassa vielä reilun viikon, ennen kuin työt jatkuvat Belgiassa. Loman aikana nastolalainen saa totutella erilaisiin päällysteisiin, mihin formuloissa on totuttu.

– Mökkitie on hiekkatie, perus mökkitie. Siinä oli muutamia kuoppia, mutta nyt ne on hoidettu kuntoon. Ei taida jäädä auton pohja kiinni, naurahtaa Valtteri Bottas.