Turku-postimerkkiin etsitään kuvaa kilpailulla – äänestä omaa ehdokastasi

Merkillinen Turku -postimerkki tulee myyntiin Turun päivänä. Kilpailuun tuli yli tuhat kuvaa. Raati valitsi niistä yleisöäänestykseen kymmenen.

postimerkit
Merkillinen Turku -kilpailun finalistit
Merkillinen Turku -kilpailun finalistikuvissa Turku näyttäytyy eri kulmista.Yle

Ajatus Turku-postimerkistä innosti ihmisiä kuvaamaan kaupungin tuttuja ja uusia kohteita yllättävistäkin kuvakulmista.

– Halusimme tavoittaa turkulaisuuden ydintä; jotakin, mikä on kaupunkilaisille tärkeää. Siinä onnistuimme hyvin, tuomariston puheenjohtaja Postin tuotepäällikkö Petri Pohjolainen iloitsee.

Omaa suosikkiaan Turku-postimerkiksi voi äänestää Turkulaisen verkkosivulla (siirryt toiseen palveluun). Äänestys kestää kaksi viikkoa.

Merkillinen Turku-kuvakisan järjestävät Posti, Yle Turku, Kaupunkilehti Turkulainen, Turkuseura ja Turun kaupunki yhdessä. Kisaan lähetettiin yli 1 100 kuvaa. Niistä kymmenen finalistia valitsi raati, jossa oli jäsenenä turkulainen laulaja Robin sekä edustajat Turun lasten parlamentista, nuorisovaltuustosta sekä vanhus-, monikulttuurisuus- ja vammaisneuvostoista.

Robin ja postilaisia valitsemassa kuvaa Turku-postimerkkiin
Robin arvioi yhdessä Postin Petri Pohjalaisen ja Timo Niittymäen kanssa postimerkkiin tarjolla olevia kuvia.Päivi Leppänen / Yle

Robin: Kaikki pyörii Aurajoen ympärillä

Yle Turku kysyi Robinilta, mitä Turusta pitäisi näkyä postimerkissä, joka päätyisi vaikkapa saksalaisen tai italialaisen postimerkkikeräilijän kansioon.

– Kyllä tuo Aurajoki on todellla turkulainen juttu. Kaikki perustuu Turussa Aurajokeen ja pyörii sen ympärillä. On Aura-juustot ja vähän aika sitten oli Aurafestit, Robin arvioi.

Kilpailun voittaja julkaistaan Turun päivänä 20. syyskuuta. Silloin _Merkillinen Turku _-postimerkki tulee myös myyntiin.

Kilpailun kuvasatoa on esillä myös Turun päivänä kaupungintalolla järjestettävässä näyttelyssä.