1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Karttula, Kuopio

Kuopio kilpailuttaa Jynkän ja Karttulan uusien koulujen toteuttamisen

Kaupunki on sitonut yhteen Jynkän koulun ja Karttulan koulun rakennusprojektit. Molempien koulujen rakentamisesta tehdään yksi yhteinen sopimus.

Kuva: Keijo Salokangas / Yle

Kuopion kaupunki on käynnistänyt tarjouskilpailun Jynkän koulun ja Karttulan koulun rakentamisesta. Kaupunki lähettää tarjouspyynnöt kilpailuun osallistuville yrityksille syyskuun puolivälissä.

Osallistujien pitää jättää tarjouksensa 25. lokakuuta mennessä. Molempien koulujen rakentamisesta tehdään yksi yhteinen sopimus.

Kuopion tilakeskuksen rakennuttajapäällikön Veli-Matti Paanasen mukaan tällä hetkellä kaupunki keskustelee tarjoajien kanssa parhaasta mahdollisesta ratkaisusta.

– Tämä hanke on edennyt nyt onnellisten tähtien alla. Ei ole minkäänlaisia takaiskuja ollut. Lokakuun loppupuolella nähdään, millaisia tarjouksia on saatu ja mitä ne hinnat ovat, Paananen sanoo.

Kaupungin tavoitteena on, että sopimukset projektista olisivat valmiit joulukuun alkupuolella.

Parhaassa tapauksessa Jynkän koulun rakentaminen voisi alkaa joulukuun loppupuolella. Jynkän koulun on määrä valmistua heinäkuussa 2017.

Karttulan koulun rakentaminen puolestaan alkaa vuonna 2017. Karttulan koulun on tarkoitus valmistua kesällä 2018.

Paanasen mukaan kaupunki ei voi paljastaa, montako yritystä on mukana tarjouskilpailussa.

– Me käymme kunkin yrittäjän kanssa dialogia. Se kuuluu tämän hankintaprosessin ominaisuuksiin, että ei kerrota tarjoajien määrää.

Paananen arvioi, että investoinnin osuus projektin kokonaishinnasta on 20–25 miljoonaa euroa. Päälle tulevat vielä palvelumaksut 25 vuoden sopimuksesta.

– Ehkä siellä 40 miljoonan hintaluokassa on tämä kokonaissopimuksen arvo, eli rakennukset suunniteltuna, toteutettuna ja ylläpidettynä sekä siivottuna 20 vuoden ajan.