1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Antti Tuiskun keikkatuotoilla ostettiin vähävaraisille 140 kiloa banaaneja

Pop-tähti Antti Tuiskun banaanin syöminen Peto on irti –musiikkivideolla on saanut aikaa banaanivillityksen. Heinolassa konsertin järjestäjät lahjoittivat Tuiskun keikan jälkeen yli sata kiloa banaaneja vähävaraisille.

Viihde
Antti Tuisku kuulostelee yleisön laulun kuuluvuutta Simerockissa 2015.
Antti TuiskuTapio Nykänen / Yle

Antti Tuiskun keikoilla on syöty runsaasti banaaneja tänä kesänä. Kaikki juontaa juurensa musiikkivideoon, jossa Antti Tuisku tekee läheistä tuttavuutta banaanin kanssa.

Banaanien syöminen ei ole jäänyt vain musiikkivideolle, sillä Tuisku teki banaaninsyömisestä ohjelmanumeron myös Heinolassa tiistaina pidetyssä konsertissa.

Tapahtuman järjestäjä sai tästä idean hankkia ison kuorman banaaneja. Keikan järjestäjä osti yhtä monta banaania kuin keikalla oli ihmisiä. Yhteensä tämä tekee 140 kilon banaanikuorman.

– Halusimme ilahduttaa ihmisiä, jotka eivät päässeet Antti Tuiskun keikalle, ja laittaa hyvän kiertämään, Henri Saari Heinolan Tapahtumatoimistosta kertoo.

Vastaanottaja löytyi helposti

Heinolalainen Kämmen-elintarvikejakelu on avustanut vähävaraisia ihmisiä ja heidän perheitään vuosien ajan.

– Tämä banaanilähetys oli iso, mutta mieluinen yllätys, Kämmen-toiminnan vetäjä Mirjam Iiskola kertoo.

Banaanit tulivat myös tarpeeseen, sillä Iiskola kertoo tämän kesän olleen erityisen vaikea.

Mirjam Iiskola ja banaanilaatikot.
Ossi Arvela

– Heinolaisperheet voivat melko huonosti. Elintarvikejakelupisteessämme on käynyt pari kertaa niinkin, että leivät ovat loppuneet.

– Aina on kuitenkin ollut jotain ruokaa jakaa sitä tarvitseville, Iiskola kertoo.

Vaikka kaupungissa on Iiskolan mukaan paljon avuntarvitsijoita, myös apua on tarjolla.

– Yllättävää apua tulee usein kun sitä eniten tarvitsee. Eräs heinolalainen kahvilayrittäjä lahjoitti erään tapahtumantuotosta 600 euroa jokin aika sitten. Se raha tuli todella tarpeeseen, Iiskola kiittelee.