Hyppää sisältöön

Tuhannet allekirjoittivat adressin, jolla halutaan Hossasta kansallispuisto

Suomussalmen ja Kuusamon ajama Hossan kansallispuisto yhdistäisi kalliomaalauksistaan kuulut Hossan retkeilyalueen ja Julman Ölkyn kanjonialueen. Hossaa kannattava kansalaisadressi luovutettiin ministeriöön keskiviikkona. Hossan kilpailija on Porkkala Etelä-Suomessa.

Kuva: Sini Salmirinne / Yle

Kuusamon ja Suomussalmen edustajat luovuttivat 6005 nimeä sisältävän kansalaisadressin maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle keskiviikkona.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kansallispuistonimityksestä kilpailevat etelärannikon Porkkala sekä Kainuun ja Koillismaan rajamailla sijaitseva Hossa. Molemmilla on vahvaa kannatusta takanaan.

Valintaa pohjustava virkamiesvalmistelu on parhaillaan käynnistymässä.

Kuusamo tukee vahvasti Hossaa

Adressin luovuttamiseen osallistunut Kuusamon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tuomo Hänninen (kesk.) näkee kansallispuiston suurena mahdollisuutena kehittää Hossan ja Julma-Ölkyn aluetta kokonaisuutena.

– Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kansallispuistoksi Suomussalmella on paljon perusteita. Itsenäisen Suomen ensimmäinen presidentti K. J. Ståhlberg on syntynyt Suomussalmella, ja täällä käytiin myös talvisodasta kuuluisat Raatteentien taistelut, luettelee Tuomo Hänninen.

Hossa valittiin vuoden 2011 retkikohteeksi Suomessa. Kuusamo laatii parhaillaan yleiskaavaa, jossa korostuvat viereisen Etelä-Kuusamon ja suuren kanjonijärven Julman Ölkyn virkistysarvot.

Hossan Värikalliolta ja Julmalta Ölkyltä löytyy Suomen suurimpiin lukeutuvia esihistoriallisia kalliomaalauksia.