1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kunta selvittää: Perhe sanoo joutuneensa vaihtamaan asuinkuntaa tuulivoimalan takia

Siikaisissa olevasta Jäneskeitaan tuulivoimapuistosta on valitettu sekä Siikaisten että Merikarvian kuntiin. Yksi perhe sanoo joutuneensa vaihtamaan jopa paikkakuntaa tuulivoimaloiden takia.

Kuva: Laura Holappa / Yle

Pohjois-Satakunnassa sijaitseva Siikaisten kunta joutuu pohtimaan Jäneskeitaan tuulivoimapuiston terveysvaikutusten selvittämistä. Jäneskeitaan tuulivoimapuistosta on tehty kaksi eri valitusta.

Toinen valituksen tehneistä henkilöistä asui perheensä kanssa naapurikunnassa, Merikarvian Tuorilassa. Hän on ollut monta kertaa yhteydessä sekä Siikaisten että Merikarvian kuntiin.

Valittaja on kertonut, että Jäneskeitaan tuulivoimalat aiheuttivat hänen perheenjäsenilleen useita eri terveysongelmia. Hänen mukaansa niitä olivat muun muassa päänsärky, huimaus, pahoinvointi, korvien lukkiutuminen ja naksuminen, univaikeudet, voimattomuus ja sydänoireet.

Perhe sanoo muuttaneensa pois asunnostaan edellä mainittujen terveyshaittojen vuoksi ja asuu nyt Nakkilassa.

Asiasta tehdään selvitys?

Siikaisten kunnan johto on keskustellut asiasta ely-keskuksen valtakunnallisen tuulivoimaneuvojan sekä PoSa:n ympäristönsuojeluviranomaisen kanssa. Neuvotteluissa on todettu, että kunnalla on velvollisuus selvittää tuulivoimapuiston aiheuttamat terveyshaitat.

Siikaisten kunnanjohtaja Päivi Rantanen ehdottaakin kunnanhallitukselle, että se alkaa selvittää Jäneskeitaan tuulivoimapuiston aiheuttamia terveyshaittoja. Kunnanhallitus käsittelee asiaa maanantaina 17. elokuuta.

Myös Merikarvian kunnanhallitus on käsitellyt asiaa. Se päätti 10. elokuuta pitämässään kokouksessa, että se kuulee asiassa Siikaisten kuntaa.