1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Rinne: Hallitus jakamassa kansan kahtia?

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvostelee kovin sanoin hallituksen tuoreita budjettilinjauksia. Rinne pelkää säästötoimien jakavan kansan kahtia.

Antti Rinne Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

– Mitä budjetista tähän mennessä on kerrottu, niin aika vähän löytyy elementtejä, jotka aidosti työllisyyttä lisäisi, Rinne napauttaa.

– Päällimmäisenä huolena on se, että eikö budjetti sittenkään lisää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja jakaako se kansan niihin, jotka menestyvät paremmin ja jotka eivät menesty paremmin. Sellainen oikeudenmukaisuus jäi nyt ainakin tänään vielä selviämättä, Rinne sanoo

Ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Oppositiojohtaja Rinne kiittelee hallituksen päätöstä puuttua pienimpien eläkkeiden tasoon ja siihen, että kotona ihmisiä hoitavien asemaa parannettiin. Rinteen mielestä tämäkään ei vielä ole varmaa.

Korotetut eläkkeet takaisin asumistukea leikkaamalla?

– Jäi epäselväksi, että kun takuueläkettä nostettiin, niin onko samalle porukalle jatkossa luvassa vastapainona rajut leikkaukset asumistukeen, Rinne aprikoi.

– Ja kun katsotaan näitä kohdennuksia ylipäätään, niin 200 miljoonaa euroa otetaan koulutuksesta, mikä on meidän tulevaisuuden avaintekijöitä talouskasvun ja koulutuksen näkökulmasta.

Rinteen mielestä linjaukset kielivät siitä, että hallitus ei tule saavuttamaan työllisyyden parantamiseksi asettamaansa tavoitetta.