1. yle.fi
  2. Uutiset

Valtava räjähdys Kiinassa – syy vielä tuntematon

Räjähdyksen koko viittaa siihen, että useita ihmisiä on ainakin loukkaantunut.

Ulkomaat
Räjähdyksen jälkeen otettu kännykkäkuva.
Tianjissa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen otettu kännykkäkuva.AFP

Pekingin lähistöllä sijaitsevassa Tianjinin kaupungissa on tapahtunut suuri räjähdys. Räjähdyksen syytä ei vielä tiedetä varmasti.

Uutistoimisto Xinhua kertoo, että räjähdyksen syynä olisivat olleet syttyvät ja räjähtävät aineet konttiterminaalissa.

Räjähdyksen koko viittaa siihen, että useita ihmisiä on ainakin loukkaantunut. Kiinalaismedian mukaan paikallisessa sairaalassa hoidetaan tällä hetkellä noin 50 ihmistä. Kuolonuhreista ei vielä ole tietoa. Loukkaantuneiden määrä kasvaa.

The Guardian -lehden mukaan eräs paikallisen sairaalan lääkäri sanoi, ettei hän pysty enää laskemaan kuinka paljon loukkaantuneita on, sillä heitä on niin paljon. Useilla loukkaantuneista on lääkärin mukaan palovammoja.

CCTV:n mukaan The national Business Daily -sanomalehti kertoo, että kaksi pelastustöihin osallistunutta palomiestä olisi kateissa. Lehden mukaan palo olisi saatu jo lähes sammumaan. Lehti kertoo myös, että loukkaantuneita olisi 300-400.

CCTV:n mukaan alkuperäistä räjähdystä on seurannut useita pienempiä räjähdyksiä ja tulipaloja tapahtumapaikan ympäristössä. CCTV:n mukaan kaksi räjähdystä tapahtui puolen minuutin välein.

Räjähdys tuntui kilometrien päässä

Räjähdys tapahtui illalla noin puoli kaksitoista paikallista aikaa. Räjähdys tuntui ilmeisesti vielä kilometrien päässä tapahtumapaikalta. Räjähdyksen jälkeen taivaalla näkyi pitkään valtava savupilvi.

Ihmiset ovat kerääntyneet kaduille räjähdyksen jälkeen. Jonkin matkan päässä olleen silminnäkijän mukaan räjähdys vavisutti maata ja läheiset autot sekä rakennukset tärisivät räjähdyksen voimasta. Myös rakennusten ikkunoita rikkoutui.

Sosiaaliseen mediaan on ladattu useita kuvia ja videoita tapahtumasta. Räjähdyksen tapahtumapaikan läheiset alueet ovat ilman sähköä televisiokanava CCTV:n mukaan. CCTV:n mukaan jotkut silminnäkijät ovat kertoneet kemikaalivuodoista.

Tianjin on suuri teollisuus- ja satamakaupunki vähän matkaa kaakkoon pääkaupunki Pekingistä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi