Talvivaara sopi Terrafame Miningin kanssa sopimusten siirtämisestä

Kyse on sekä hallinnosta, tekniikasta että koneiden vuokrasta.

talous
Talvivaaran kaivos Sotkamossa 7. elokuuta 2015.
Talvivaaran kaivos Sotkamossa 7. elokuuta 2015. Kimmo Rauatmaa / Str / Lehtikuva

Kaivosyhtiö Talvivaara on allekirjoittanut palveluiden tarjoamista koskevan sopimuksen Terrafame Miningin kanssa. Aiemmin elokuussa Terrafame Miningin hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia kertoi, että saneerauksessa olevalta Talvivaaran kaivosyhtiöltä ostetaan tiettyjä palveluksia, mutta muuta roolia kaivosyhtiöllä ei ole Talvivaara Sotkamossa.

Talvivaara Sotkamo -yhtiön konkurssin jälkeen Talvivaaran kaivososakeyhtiö on rahoittanut toimintaansa myymällä hallinnollisia ja teknisiä palveluita Talvivaara Sotkamon konkurssipesälle. Se on myös vuokrannut koneita ja laitteita konkurssipesälle.

Tänään torstaina Talvivaara on allekirjoittanut sopimuksen kaivoksen toimintaa jatkavan Terrafame Miningin kanssa sopimusten siirrosta Terrafame Miningille. Sen omistaa valtionyhtiö Terrafame.

Talvivaara jatkaa palveluiden tarjoamista samoilla ehdoilla kuin konkurssipesän kanssa.

Terrafame Miningin on tarkoitus käynnistää kaivoksen toiminta uudelleen Kainuussa Sotkamossa syyskuun alussa.

Valtio on pääomittanut Terrafamea kaikkiaan 209 miljoonalla eurolla. Kaivokselle on haettu yksityistä rahoitusta ja omistusta ilman tulosta.

Vaasan hallinto-oikeuden päätös purkuputkesta on kohtalon kysymys yhtiölle. Putki on keskeinen kaivoksen toiminnalle, mutta siitä on tehty useita valituksia.