1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Kiina jatkoi devalvaatiotaan – markkinat rauhoittuivat

Kiinan valuutta yuan on torstain aikana devalvoitunut vielä noin yhden prosentin. Keskuspankin mukaan enempään devalvointiin ei ole enää tarvetta. Pörssikurssit maailmalla ovat nousseet.

talous
Kiinan yaneja.
How Hwee Young / EPA

Kiinan keskuspankki on jatkanut kolmatta päivää maan valuutan yuanin arvon alentamista.

Yuanin arvon annettiin torstain kaupankäynnissä devalvoitua noin yhden prosentin Yhdysvaltain dollariin verrattuna. Luku on tiistaina alkaneen devalvointiprosessin pienin.

Yuanin arvo on laskenut kolmessa päivässä yhteensä noin neljä prosenttia.

Kiinan devalvaatio on nostattanut pelkoja valuuttasodasta. Maan keskuspankki kuitenkin rauhoitteli tänään tilannetta sanoen, ettei enempään devalvaatioon ole tarvetta.

Pörssikurssit eri puolilla maailmaa ovat olleet lievässä nousussa, kun pahimmat Kiinaan liittyneet pelot ovat hälvenneet.

Luottoluokituslaitos Fitch arvioi, että Kiinan suorittama devalvaatio ilmentää, että Kiinan talouteen kohdistuu suuria paineita, mutta keskuspankki on sitoutunut uudistamaan taloutta markkinatalouden keinoin.

Kiinan keskuspankki painotti, että valuutan arvoa pönkittävät vahva talousympäristö, kauppataseen ylijäämä, hyvä fiskaalinen tilanne sekä suuret ulkomaanvaluutan varastot.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi