1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Syyria

Pakolaisdraama jatkuu Kosin rannoilla, katso video

Uupuneet ihmiset saapuvat Turkista heiveröisillä aluksilla. Joukossa on paljon hämmentyneitä ja hätääntyneitä lapsia.

Syyria
Pakolaispoika pelastusliivissä
Viime yönä kreikkalaiselle Kosin saarelle saapui jälleen lisää Syyriasta paenneita ihmisiä. He tulevat saarelle Turkin kautta.

Syyrian sotaa pakenevien ihmisten virta kreikkalaiselle Kosin saarelle jatkuu. Aamuisin saarelle rantautuu Turkin kautta saapuneita ihmisiä. Turkin rannikko on vain muutamien kilometrien päässä.

Tänä aamuna pienellä veneellä saapuneessa ryhmässä oli syyrialaisia muun muassa sodan pahoin runtelemasta Aleppon kaupungista.

Kreikan rannikkovartiosto kertoo, että tulijoita on enimmillään ollut noin 500 vuorokaudessa.

Ihmisiä on kerätty muun muassa paikalliselle jalkapallostadionille, johon on perustettu tilapäinen pakolaiskeskus. Tiistaina poliisi otti yhteen jalkapallostadionin liepeille kerääntyneen väkijoukon kanssa, mutta tilanne on saatu rahoittumaan. Viranomaisten kerrotaan antavan tulijoille tilapäisiä matkustusasiakirjoja, jotta he voivat jatkaa matkaansa. Papereita odottamassa on ainakin 5 000 ihmistä.

Kosiille on lähetetty lisää poliiseja ja tunnelmaa kuvataan edelleen jännityneeksi. Tilannetta yritetään helpottaa lähettämällä Kosiin matkustaja-alus, johon mahtuu noin 2 500 ihmistä.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi