1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Idolit ajavat koulun ohi – Robinin ja Isac Elliotin keikkoja odotetaan telttaillen

Kaikkein innokkaimmat teinipopparien ihailijat pinnaavat loppuviikon koulusta ja leiriytyvät Vaasassa. Syynä on perjantaina alkava Wasa Open Air, jonka avaavat monen teinitytön ihannoimat Isac Elliot ja Robin. Lauantaina Kaarlen kentällä esiintyvät 30-vuotisjuhlakiertueellaan oleva ruotsalainen Roxette sekä Alphaville ja Frida Andersson.

Isac Elliotin ja Robinin fanien teltat on jo pystytetty odottamaan Wasa Open Airin alkua. Kuva: Yle / Jussi Laine

Innokkaimmat Isac Elliotin ja Robinin fanit eivät epäröi vaikka pinnata koulusta loppuviikkoa Vaasassa. Leirielämän palkintona on hyvä paikka konsertin eturiveistä.

Torstaina Kaarlen Kentän tuntumassa oli jo asuttuna muutamia telttakuntia. Innokkaimmat ihailijat olivat saapuneet paikalle tiistaina.

Vaasalainen 15-vuotias Ada kävi koulua teltasta päin keskiviikosta alkaen. Sen sijaan ähtäriläinen Tea otti koulusta "omaa vapaata" ja aikoi kiriä jälkeen jääneet aineet kiinni viikonloppuna.

– Niillä on hyvää musiikkia. Ne ovat kivoja poikia, energisiä lavalla, 14-vuotias Tea perusteli konserttiin tuloaan.

Jonottaminen kulutetaan pääosin "chillailemalla" eli rentoutumalla. Keskiviikkona aika kävi kuitenkin sen verran pitkäksi, että tytöt kävivät kysymässä talkootöitä.

– Kävimme eilen kysymässä, saadaanko jotain hommia ja oltiin sitten koko päivä siellä. Kanneltiin lähinnä tuoleja ja pöytiä ja siirreltiin lautoja, Tea selvittää.

Wasa Open Airin portit avataan perjantaina kello 16. Isac Elliotin konsetti alkaa kello 18 ja Robinin puolitoista tuntia myöhemmin.

Lauantaina Kaarlen Kentällä nähtäneen varttuneempaa väkeä. Pääesiintyjänä on ruotsalainen pop-duo Roxette, joka on Vaasassa 30-vuotisjuhlakiertueellaan.

Lisäksi lavalla nähdään saksalainen 80-luvun puolivälin suosikki Alphaville sekä suomenruotsalainen laulaja ja lauluntekijä Frida Andersson.