1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Juliet Jonesin Sydän kokosi rivinsä bileisiin – päätyi tien päälle

Juliet Jonesin Sydän kiersi Suomea parikymmentä vuotta. Pillit pantiin pussiin vuonna 2001, mutta nyt ne on kaivettu taas esiin.

Kuva: Pia Parkkonen/Dex Viihde

Juliet Jonesin Sydän on niitä suomalaisia bändejä, joilta useimmat ovat kuulleet ainakin muutaman biisin. Tutuimmasta päästä lienevät renttuihin rakastuvat naiset ja helppoa elämää viettävät prinsessat.

Bändi ei ole ollut liki viiteentoista vuoteen, mutta nyt Juliet Jonesin Sydän on taas koossa.

Markat vaihtuivat välillä euroiksi.

Kari Hyvärinen

– Vajaat kaksi vuotta sitten Pirkolan Sami (laulu/kitara) halusi pitää perhepiirissä bileitä, ja soitteli meitä kasaan. Kaikilla sattui olemaan kalenterissa rakoa, ja soitimme bilekeikan pienellä kertaamisella. Siinä hokattiin, että tämähän olikin aika nastaa hommaa, kertoo Juliet Jonesin Sydämen nykykokoonpanon ainoa alkuperäisjäsen Kari Hyvärinen (laulu/kitara).

Vaikka Hyvärinen onkin ainoa alkuperäisjäsen, kosketinsoittaja Pekka Gröhniä lukuunottamatta kaikilla on takanaan vuosia JJS:n riveissä. Paitsi miehet, myös musiikki on kestänyt aikaa.

– Yllätyimme itsekin kun aloimme noita veivaamaan, että sanoma ei ole vanhentunut mitenkään, eikä reilun rockmusan bändejä oikein ole, eikä oletullut. Sellainen havainto kyllä tuli tehtyä, että kun biiseissä lauletaan naisista ja koirista ja fyrkasta, niin markat vaihtuivat välillä euroiksi, Hyvärinen nauraa.

Kaikki ei mene ihan nappiin ja joskus jopa vituttaa

Kari Hyvärinen

Juliet Jonesin Sydämen sanoitukset ovat yhdistelmä huumoria ja pohjoista angstia. Yhdistelmä tuntuu vedonneen suomalaisiin.

– Kai niissä on sellaista suomalaista asennetta: aina kaikki ei mene ihan nappiin ja joskus jopa vituttaa. Punk -aallon jälkimainingeissa 80-luvun puolen välin aikaan aika luontevasti tuli sentyyppisiä biisejä, Hyvärinen sanoo.

Ensimmäisen keikkansa tauon jälkeen JJS tekin Tavastialla huhtikuussa.

– Se oli aika liikuttava tilaisuus. Tupa täynnä ja yleisö lauloi kaikki biisit mukana. Se oli sykähdyttävä elämys ja pisti nöyräksi, Hyvärinen muistelee.

Kari Hyväristä haastatteli Mikko Maasola.