Vierivä lihapulla seikkailee – onko tässä seuraava suomalainen mobiilipelihitti?

Kahden miehen peliyrityksen ensimmäinen mobiilipeli on tulossa pian markkinoille. Yrityksen perustajista toinen asuu Suonenjoella ja toinen Vöyrissä. Pelin tekeminen hoituu etätyönä videopuheluiden avulla.

Parta Gamesin perustajat esittelee Go Go Meatball -peliä
Peliyhtiö Parta Gamesin perustaja Antti Kolehmainen esittelee yrityksen ensimmäistä mobiilipeliä Go Go Meatballia.

Suonenjoelta käsin toimiva uusi peliyhtiö Parta Games julkaisee lähiaikoina ensimmäisen mobiilipelinsä.

Retrohenkisessä Go Go Meatball -tasohyppelyssä vierivä lihapulla kerää kolikoita ja välttelee eläimiä, jotka yrittävät syödä sen.

Parta Games on kaikkien aikojen ensimmäinen suonenjokelainen peliyhtiö. Yhtiön perustaneet Antti Kolehmainen ja Ville Herranen ovat tällä hetkellä yrityksen ainoat työntekijät.

Parivaljakko on tuntenut toisensa parisenkymmentä vuotta. Oman pelifirman perustaminen oli pitkään heidän haaveenaan, Kolehmainen kertoo.

– Tässä sellaiset kymmenen vuotta teimme muita hommia. Sitten kun siirryin itse pelialalle, niin tuli sellainen kipinä uudestaan. Halusimme ruveta tekemään omia pelejä ja perustimme sitten oman yrityksen, Kolehmainen sanoo.

Firman nimi perustuu naamakarvoitukseen

Yritys sai nimekseen Parta Games. Nimi tulee siitä, että Kolehmaisella ja Herrasella on molemmilla muhkea parta.

Kolehmaisen mukaan pelin tekeminen kahdestaan vaatii paljon tekijöiltä. Molempien pitää osata lähes kaikkea pelin tekemiseen liittyvää.

– Eli osataan se ohjelmointipuoli ja sitten se taidepuoli eli musiikki ja grafiikka. Pelisuunnittelu on myös tosi tärkeässä osassa. On hyvä että molemmilta löytyy jonkin verran sitä osaamista.

Kumppanukset ovat työstäneet Go Go Meatballia yli vuoden ajan ensin päivätyönsä ohessa ja sitten muutaman kuukauden täysipäiväisesti. He ovat tehneet pelin alusta loppuun itse ilman valmiita pelimoottoreita.

Lihapullan taustalla vitsi

Lihapulla päätyi Parta Gamesin ensimmäisen pelin päähenkilöksi vitsinä. Kolehmaisen mukaan hahmon valinnassa ei ole mitään poliittista agendaa esimerkiksi lihan syöntiä vastaan.

"Vanhojen retropelien tarinoissa ei monessakaan pelissä ollut mitään järkeä. Se sopi tähänkin teemaan aika hyvin."

Antti Kolehmainen

– Vanhojen retropelien tarinoissa ei monessakaan pelissä ollut mitään järkeä. Se sopi tähänkin teemaan aika hyvin. Lähdimme vain tekemään sitä, mikä tuntui hauskalta.

– Tällä hetkellä se on vain lihapulla. Emme ole paljastaneet hänen nimeään vielä. Se jääköön mysteeriksi.

Kolehmainen sekä Herranen ovat lapsesta asti pelanneet Nintendo- ja pc-pelejä.

Ulkonäöltään heidän sankarilihapullansa muistuttaaki Nintendon vaaleanpunaista pallerohahmoa Kirbya. Kolehmainen myöntää, että Kirby on yksi hänen suosikkipelihahmoistaan.

Ville Herranen (ruudulla) ja Antti Kolehmainen (edessä) tekevät pelejä etätyönä videopuheluiden avulla. Kuva: Sakari Partanen / Yle

Etätyö toimii videopuhelujen välityksellä

Antti Kolehmainen asuu Suonenjoella ja Ville Herranen Vöyrillä. He työskentelevät etänä netin ja Skype-videopuheluiden välityksellä. Kolehmainen arvelee, että heidän ratkaisunsa voi olla hieman erikoinen monien mielestä.

"Työmme koostuu virtuaalisesta läsnäolemisesta. Melkein kuin kaveri olisi siinä työpöydän vieressä koko päivän."

Antti Kolehmainen

– Nykyteknologialla on mahdollista tehdä kaikki tietotekniset työt etänä, niin miksipäs ei. Joka päivä meillä on Skype päällä ja siinä jutellaan koko päivä.

– Työmme koostuu virtuaalisesta läsnäolemisesta. Melkein kuin kaveri olisi siinä työpöydän vieressä koko päivän. On ihan hauskaa, että tällainen onnistuu nykypäivänä. Suosittelen kaikille, joilla sellainen mahdollisuus on.

Herranen kertoo videopuhelun välityksellä, että heidän odotuksensa esikoispelin suhteen ovat kovat. Elantoa olisi tarkoitus saada kahdelle miehelle.

– Täytyy myös sen verran realisti olla, että ensimmäinen peli kun on kyseessä, niin ei sellaista jättimenestystä heti tule, Herranen sanoo.

Tähtäimessä laajemmat pelit

Parta Games toivoo Go Go Meatballin menevän sen verran hyvin kaupaksi, että yritys voisi kustantaa itse seuraavien pelien toteuttamisen.

Kolehmainen ja Herranen haluavat tehdä pelejä omakustanteisesti, jotta he voivat säilyttää taiteellisen vapautensa.

Herranen arvioi, että Parta Gamesin taloudelliset paineet aiheuttavat sen, että yritys joutuu ehkä keskittymään lähitulevaisuudessa pienempiin peleihin. Yritys pyrkii saamaan sitä kautta liikevaihtoa.

– Mutta tavoite olisi se, että pääsisimme tekemään vähän isompaa kokonaisuutta, vähän sellaista kunnianhimoisempaa projektia mahdollisesti pc- ja konsolialustoille.

Go Go Meatball on määrä julkaista seuraavan kahden viikon aikana. Kolehmaisen mukaan julkaisupäivä on tarkoitus ilmoittaa lähipäivinä.