Ruotsin Ikea-puukotuksen pääepäilty tunnusti murhat – toinen epäilty vapautettiin

36-vuotias mies on vangittu todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhasta. Syyttäjä vaati myös 23-vuotiasta miestä vangittavaksi avunannosta epäiltynä, mutta oikeus katsoi, ettei vangitsemiselle ole perusteita.

Ulkomaat
36-vuotiaan miehen asianajaja (vas.) ja tulkki (2-vas.) näkyvät oikeussalin avatusta oviaukosta.
36-vuotiaan miehen asianajaja (vas.) ja tulkki (2-vas.) näkyvät oikeussalin avatusta oviaukosta 13. elokuuta.Maja Suslin / AFP

Västeråsin Ikeassa tapahtuneen puukotuksen pääepäilty on vangittu, kertovat ruotsalaislehdet. 36-vuotias mies on tunnustanut molemmat murhat, hänen asianajajansa sanoi Dagens Nyheterille (siirryt toiseen palveluun).

Syyttäjä Eva Morén vaati myös toista pidätettyä vangittavaksi epäiltynä avunannosta murhiin. Ruotsalaismedian mukaan 23-vuotias mies on kiistänyt syytteet ja oikeus päätti vapauttaa hänet todisteiden puutteen vuoksi. Miehen vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin pääosin suljetuin ovin.

Syyttäjän mukaan 36-vuotias on sanonut, ettei nuoremmalla miehellä ollut osuutta veriteossa, kirjoittaa Dagens Nyheter.

Maanantain puukotuksessa kuolivat 55-vuotias nainen ja hänen 28-vuotias poikansa. He olivat kotoisin Skellefteåsta Pohjois-Ruotsista.

36-vuotias epäilty loukkaantui puukotuksessa vakavasti. Aftonbladetin tietojen mukaan hän oli puukottanut itseään.

Molemmat murhista epäillyt miehet ovat kotoisin Eritreasta, ja he ovat asuneet samassa vastaanottokeskuksessa Arbogassa noin 50 kilometrin päässä Västeråsista.