1. yle.fi
  2. Uutiset

Soini selittää Kreikka-päätöstä: "Maassa olisi hallituskriisi"

Ulkoministeri Timo Soinin mukaan perussuomalaiset asettuivat tukemaan tukipakettia, koska eivät olisi voineet sitä estääkään.

Kreikan kriisi
Ulkoministesteri ja puolueen puheenjohtaja Timo Soini puhumassa perussuomalaisten puoluekokouksessa
Ulkoministesteri ja puolueen puheenjohtaja Timo Soini puhumassa perussuomalaisten puoluekokouksessa.Jussi Nukari / Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini puolustaa Kreikka-päätöstä sillä, että hallituksen linjasta poikkeaminen suuren valiokunnan äänestyksessä olisi johtanut hallituskriisiin.

– Tuloksena saattaisi hyvin olla punavihreiden pääsy hallitukseen – vaalien kautta tai ilman. Ei houkuttele. Sitäpaitsi se tukipaketti on läpi joka tapauksessa. Vihreät ja RKP tukivat sitä, Soini kirjoittaa blogissaan (siirryt toiseen palveluun).

– En voi vaan sallia, että asia, jota emme yksin voi estää, vie meiltä vaikutusmahdollisuudet hallituksessa, ulkoministeri jatkaa.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sai tänään torstaina suurelta valiokunnalta valtuuden hyväksyä Kreikan kolmannen lainaohjelman.

Soini myös vierittää vastuuta päätöksestä edelliselle hallitukselle. Hän kirjoittaa, että viimeisten viiden vuoden aikana tehdyillä uudistuksilla pienten maiden asemaa päätöksenteossa on heikennetty.

Aiemmin tänään myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kuvaili Kreikan kolmannesta tukipaketista päättämisen olleen hänen poliittisen uransa vastenmielisimpiä päätöksiä.

– Hyväksyimme sen tietoisina siitä, ettei Suomen hallitus pysty estämään paketin etenemistä. Suomen kannasta riippumatta se voidaan viedä hätätilamenettelyllä läpi. Perussuomalaiset äänestivät lopulta yksimielisesti sen puolesta, Terho sanoi tuolloin.

Lue seuraavaksi