Pyöräilijät muistavat kuollutta pyöräilijää – "haamupyörä" tuotiin Tullinpuomiin

Muistotilaisuudessa valkoiseksi maalattu haamupyörä jätettiin Tukholmankadun ja Mannerheimintien risteykseen ja sen ympärille sytytettiin kynttilöitä. Paikalla oli noin sata ihmistä.

Kotimaa
Valkoinen pyörä
Pyöräilijät järjestivät menehtyneen miehen muistoksi tilaisuuden, jossa turmapaikalle tuotiin valkoinen "haamupyörä".Ines Siren / Yle
Valkoinen pyörä
Ghost bike eli haamupyörä on valkoiseksi maalattu polkupyörä, joka sijoitetaan lähelle paikkaa, jossa pyöräilijä on kuollut.

Ihmiset kokoontuivat illalla kunnioittamaan auton törmäyksen seurauksena kuolleen pyöräilijän muistoa Helsingin Tullinpuomissa. Muistotilaisuudessa valkoiseksi maalattu "haamupyörä" jätettiin Tukholmankadun ja Mannerheimintien risteykseen ja sen ympärille sytytettiin kynttilöitä.

Paikalle kokoontui yhteensä noin sata pyöräilijää.

Muistotilaisuudesta päätettiin nopealla aikataululla. Idea virisi helsinkiläisten pyöräilijöiden keskuudessa sosiaalisessa mediassa torstaina illansuussa, ja kunnianosoitus päätettiin toteuttaa jo saman illan aikana. Myös haamupyöräksi muutettava polkupyörä löytyi nopeasti.

Ilkka Paloniemi perusti tapahtumalle sivuston Facebookiin, mutta korostaa tilaisuuden olevan pyöräilijöiden yhteishengen ansiota.

– Pyöräilijät ovat kuin perhe. Nytkään emme edes tiedä, kuka kuollut oli, mutta muistamme häntä silti.

Keskiviikkona tapahtuneessa henkilöauton ja polkupyörän välisessä liikenneonnettomuudessa loukkaantunut pyöräilijä menehtyi tänään Töölön sairaalassa. Poliisi tutkii onnettomuutta. Auton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Ghost bike eli haamupyörä on valkoiseksi maalattu polkupyörä, joka sijoitetaan lähelle paikkaa, jossa pyöräilijä on kuollut. Ensimmäiset haamupyörät sijoitettiin St.Louisiin, Missouriin vuonna 2003. Ghostbikes.org (siirryt toiseen palveluun)-sivuston mukaan Suomessa on ennestään kaksi haamupyörää, Helsingissä ja Mikkelissä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus