Viranomaiset eivät antaneet raiskatulle aborttia – 11-vuotias synnytti vauvan Paraguayssa

Vaikutusvaltainen katolinen kirkko oli etunenässä vaatimassa, ettei aborttia saa sallia.

Ulkomaat
Ihmisoikeusjärjestöt osoitttivat mieltään aborttikieltoa vastaan Paraguayn Asunciossa
Ihmisoikeusjärjestöt osoitttivat mieltään aborttikieltoa vastaan Paraguayn Asunciossa toukokuussa.Andres Cristaldo / EPA

Hyväksikäytetty 11-vuotias tyttö on synnyttänyt lapsen Paraguayssa sen jälkeen, kun hallitus kielsi abortin tekemisen tälle. Paraguayssa abortti on sallittu ainoastaan silloin, jos raskaus vaarantaa äidin hengen.

Hallituksen mukaan isäpuolen raiskaaman tytön raskaus ei aiheuttanut vaaraa. Pienikokoinen tyttö oli raskaaksi tullessaan vasta kymmenenvuotias.

Tyttö synnytti lapsen torstaina keisarileikkauksella Punaisen ristin sairaalassa pääkaupungissa Asunciónissa. Sekä tyttö että tyttövauva selvisivät synnytyksestä hengissä.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Paraguayn viranomaiset loukkasivat tytön ihmisoikeuksia. Muun muassa YK:n edustajat ovat tuominneet tytön kohtelun.

Aborttikiellon äänekkäimpänä tukijana on puolestaan ollut maassa suurta vaikutusvaltaa käyttävä katolinen kirkko.

Oikeusprosessi tytön raiskannutta isäpuolta vastaan on kesken. Mikäli hänet todetaan syylliseksi, on enimmäisrangaistus 15 vuotta vankeutta.

Lähteet: AP, AFP