Näppärissä käsissä kahvipussi saa uuden elämän – katso video

Tyhjä kahvipussi on toiselle roska ja toiselle aarre. Hely Kulmala näyttää videolla ruutupunontaa, materiaalina tyhjä kahvipussi.

ilmiöt
Kahvipusseista askarreltu pannunalunen.
Katso, kuinka syntyy kahvipussin uusi elämä. Oppaana on Hely Kulmala, Facebookin Kahvipussin uusi elämä -ryhmän perustaja.

– Perusta itte ne sanoi. Mä ajattelin, että no, kokeillaan, posiolainen Hely Kulmala selittää pari vuotta sitten Facebookiin perustamansa Kahvipussien uusi elämä -ryhmän historiaa.

Kulmala oli hurahtanut kahvipussiaskarteluun ja kierrellyt sosiaalisen median ryhmissä kyselemässä, olisiko joku halukas perustamaan kahvipussiharrastajille oman Facebook-ryhmän. Kun halukkaita ei ollut löytynyt, toimelias nainen perusti ryhmän itse. Nyt ryhmässä on yli 5 700 jäsentä.

Vuosi sitten ryhmä täytti vuoden, ja silloin järjestettiin tapaaminen Posiolla. Viime viikonloppuna kahvipusseista erilaisia asusteita ja esineitä taiteilevat kokoontuvat Siilinjärvellä. Tapahtumaan osallistui 50 ihmistä.

Kokoontumisessa oli kuusi opettajaa, joista kaukaisin Tanskasta asti. Jo tuohen punonnassa käytettyä tekniikkaa sovelletaan nykypäivänä mitä erilaisempiin materiaaleihin. Tanskassa kahvipussien kudonnassakin käytettyä tekniikkaa sovelletaan paperiin, joka on päällystetty teipillä.

Viikonloppuna osallistujat opettelivat suorapunontaa, vinopunontaa, ruutupunontaa, hakapunontaa sekä 3D- ja koriste-esineitä.

Kahvipusseista voikin tehdä vaikka pihakoristeita. Tänä kesänä valtavat pihalle laitettavat joutsenet ovat olleet suosittuja kahvipussiaskartelijoiden keskuudessa.

– Suomen on vallannut joutsenkuume, Kulmala nauraa.