Kertausharjoitusten määrä kolminkertaistuu – puolustusvoimat pyytää ymmärrystä

Puolustusvoimat nostivat kertaajien määrä vuoden 2010 tasolle.

Hannu Hyppönen
Puolustusvoimien koulutuspäällikkö, eversti Hannu Hyppönen aamu-tv:ssä.

Kertausharjoituksiin käsketään tänä vuonna yhteensä 18 000 reserviläistä, mikä on yli kolme kertaa enemmän kuin edellisinä vuosina. Puolustusvoimat palauttaa kertaajien määrän vuoden 2010 tasolle, mikä tarkoittaa kertauskutsua yhä useammalle reserviläiselle. Puolustusvoimat toivoo myönteistä suhtautumista niin reserviläisiltä kuin työnantajilta.

Ylen aamu-tv:ssä vieraillut puolustusvoimien koulutuspäällikkö eversti Hannu Hyppönen kertoo, että tähän asti työnantajat ovat suhtautuneet työntekijöiden kertausharjoituksiin posiviisesti.

– Tosin voi olla, että kolmen vuoden aikana, kun kertausharjoituksia on ollut vähemmän, työnantajille tulee tällainen herätys, että hetkinen – meidän työntekijöitä menee kertausharjoituksiin, Hyppönen sanoo.

Hyppönen sanoo kertauskutsujen koskevan kaikkia joukko-osastoja. Jos muutaman kuukauden takaisesta reserviläiskirjeestä löytyi sodan ajan sijoitus, kertauskutsu voi tipahtaa postiluukusta.

Kertausharjoituksen keskimääräinen pituus on 5–7 vuorokautta. Hyppösen mukaan noin neljännes hakee vapautusta kertausharjoituksesta.