1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pelastuslaitos sammutti tehdaspalon Iitissä

Iitin Tillolankankaalla Toittilantiellä sijaitsevan kuivapaperitehtaan paperinkuljetin syttyi tuleen perjantaina puolen päivän jälkeen. Pelastuslaitos sai rajattua ja sammutettua tulipalon. Tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Kuva: Juha Korhonen / Yle

Pelastuslaitos on saanut sammutettua Iitissä Tillolankankaalla perjantaina puolen päivän jälkeen syttyneen kuivapaperitehdaspalon. Tulipalo ei johtanut henkilövahinkoihin, mutta kaksi työntekijää altistui savulle alkusammutustöissä. Ensihoito on tarkistanut työntekijät.

Pelastuslaitoksen mukaan SharpCell Oy:n kuivapaperitehtaan kuivauskoneen viira eli paperia kuljettava laite syttyi tuleen perjantaina puolen päivän jälkeen. Pelastuslaitos sai hälytyksen tehdaspalosta noin puoli yhdeltä.

Tehtaan toimitusjohtajan mukaan palo syttyi ilmeisesti laakerista.

– Henkilöstö suoritti ensisammutuksen, muttei saanut sammutettua tulipaloa. Palokunta tuli ja sammutti palon, sanoo SharpCell Oy:n toimitusjohtaja Pekka Pollari.

Pollarin mukaan tulipalosta aiheutuvan todennäköisen tuotantoseisokin kestoa on vaikea arvioda ennen kuin pelastuslaitos päästää tehtaan henkilökunnan arvioimaan tulipalon aiheuttamien tuhojen laajuutta.

– Pitkällä aikavälillä tämä ei aiheuta tehtaan toiminnalle merkittäviä tappioita, arvioi Pollari.

Pollarin mukaan tulipalot ovat yksi paperiteollisuuden suurimmista riskeistä. Tulipalon syttymisyytä tutkitaan.

Aiemmin samassa tehdashallissa on toiminut Lacellin konkurssiin mennyt kuitukangastehdas.

_13.8. 2015 klo. 14:13 Juttua täydennetty tiedolla savulle altistuneista työntekijöistä. _