Terrafame vahvistaa: Kaivostoiminta Talvivaarassa jatkuu

Valtion omistama Terrafame on varmistanut ostavansa konkurssiin menneen Talvivaara Sotkamon liiketoiminnan. Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää tilanteesta tiedotustilaisuuden tiistaina 18. elokuuta.

Talvivaara
Lauri Ratia
Terrafame Miningin hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia Aku Häyrynen / Lehtikuva

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoi jo viikko sitten Terrafame Mining Oy:n ostavan Talvivaara Sotkamon liiketoiminnan, mutta nyt asia on viety päätökseen. Terrafame on siis jatkossa kaivostoiminnan vastuullinen toiminnanharjoittaja Sotkamossa.

– Toiminta kaivoksella käynnistyy välittömästi ensi viikon alussa tuotantosuunnitelman mukaisesti. Keskitymme alkuvaiheessa ympäristöasioiden hoitamiseen, kaivoksen ylösajoon sekä aloitamme liiketoiminnan tervehdyttämistoimet, sanoo teollisuusneuvos ja Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia yhtiön tiedotteessa.

Terrafamen tavoitteena on saavuttaa seuraavien vuosien aikana noin 18 miljoonan malmitonnin tuotantotaso.

– Tuotantosuunnitelman sekä Maailmanpankin hintaennusteiden pohjalta voidaan odottaa, että ylösajon onnistuessa kaivoksen kassavirta kääntyisi positiiviseksi vuosien 2017 ja 2018 vaihteessa, kertoo Ratia.

Nimi yksinkertaistui

Talvivaara Sotkamon liiketoiminnan hankkinut Terrafame Mining Oy muutti samalla nimensä Terrafame Oy:ksi. Yhtiön omistaa valtion erityisyhtiö, jonka aiempi nimi, Terrafame Oy muuttui tänään samassa rytinässä Terrafame Group Oy:ksi.

Ylösajon onnistuessa kaivoksen kassavirta kääntyisi positiiviseksi vuosien 2017 ja 2018 vaihteessa.

Lauri Ratia

Kaivoksen toiminnasta ja muista järjestelyistä TEM järjestää tiedotustilaisuuden tiistaina 18. elokuuta.

– Terrafame on perinyt monella tavalla haastavan tilanteen ja toimintaan liittyy useita epävarmuuksia. Valtio-omistaja ja Terrafame työskentelevät nyt määrätietoisesti sen puolesta, että toiminta saatetaan kestävälle uralle. Olen tyytyväinen, että kaivoksen toiminta päästään nyt käynnistämään uudelleen. Myös ympäristön kannalta on tärkeää, että louhinta kaivoksella voidaan aloittaa pikimmiten. Samalla lähtee käyntiin kaivoksen liiketoiminnan suunnitelmallinen tervehdyttäminen, toteaa elinkeinoministeri Olli Rehn ministeriön tiedotteessa.