1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

TEAM vetoaa Nokian Renkaiden omistajiin työpaikkojen säilyttämiseksi: "Tinkikää osingoistanne"

Teollisuusalojen ammattiliitto vetoaa Nokian Renkaiden osakkeenomistajiin, että he tinkisivät osingoistaan työpaikkojen hyväksi. Perjantaina alkaneet yt-neuvottelut saattavat johtaa 150 henkilön irtisanomiseen. Viime vuonna osinkoja maksettiin 192 miljoonaa euroa.

Kuva: Mika Jyrävä / Yle

Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM kritisoi voimakkaasti Nokian Renkaiden yt-neuvotteluja, jotka saattavat johtaa 150 henkilön irtisanomiseen. TEAMin puheenjohtaja Heli Puura toivoo, että osakkeenomistajat tinkisivät osingoistaan, joita yhtiö on viime vuosina jakanut paljon. Puuran mukaan TEAM-liitossa on selvitetty Nokian Renkaiden taloudellista tilaa.

– Yhtiö ei todellakaan ole mikään kriisiyhtiö, vaan se on yksi Suomen kannattavimmista teollisuusyrityksistä. Yhtiö on viimeisen neljän vuoden aikana maksanut osinkoja noin 735 miljoonaa euroa. Viime vuoden osinkoihin käytettiin 192 miljoonaa euroa.

– Nyt yt-menettelyssä haetaan kahdeksan miljoonan euron säästöä ja se voi johtaa työn loppumiseen 150 henkilöltä. Nämä luvut kertovat kohtuuttomuudesta osinkojen ja työpaikkojen välillä, Puura sanoo.

Heli Puuran mukaan on myös syytä epäillä, että yhtiö on siirtämässä tuotantoa Nokian tehtaalta Pietarin tehtaalle. TEAM toivoo, että Suomeen tehtävien investointien houkuttelevuutta lisättäisiin esimerkiksi veroporkkanoilla.

Nokian Renkaat Oyj ilmoitti viikko sitten yt-menettelystä, joka saattaa johtaa 150 henkilön irtisanomiseen. Heistä 100 olisi työntekijöitä ja loput 50 toimihenkilöitä. Neuvottelut alkoivat perjantaina.