1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kensingtonin palatsi vaatii: Prinssi George pitää jättää rauhaan paparazzeilta

Palatsin julkaiseman avoimen kirjeen mukaan valokuvaajat ovat piiloutuneet muun muassa hiekkadyyneihin napatakseen kuvia kaksivuotiaasta prinssistä.

Prinssi George isänsä prinssi Williamin sylissä. Kuva: Andy Rain / Epa

Britanniassa prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen toimisto kehottaa mediataloja boikotoimaan paparazzivalokuvaajien ottamia kuvia kaksivuotiaasta prinssi Georgesta.

Kensingtonin palatsin julkaiseman avoimen kirjeen (siirryt toiseen palveluun) mukaan prinssi Georgen häirintä on lisääntynyt viime kuukausina, ja jos kuvaajat vielä kehittävät taktiikoitaan, se merkitsee turvallisuusriskiä.

Kirjeessä listataan esimerkkejä tavoista, joilla paparazzit ovat yrittäneet päästä kuvausetäisyydelle prinssi Georgesta. Palatsin mukaan kuvaajat ovat muun muassa piilotelleet pelloilla, metsissä ja hiekkadyyneissä, seuranneet autoja ja käyttäneet muita lapsia saadakseen prinssin kuvaan leikkikentillä.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen lehdistösihteeri Jason Knauf kuvailee kirjeessä erästä esimerkkitapausta, joka hänen mukaansa tapahtui viime viikolla:

– Valokuvaaja vuokrasi auton ja pysäköi huomaamattomalle paikalle lasten leikkipaikan ulkopuolelle. Hän oli jo tummennettujen ikkunoiden suojassa, mutta lisäksi hän ripusti lakanoita auton sisälle ja rakensi piilopaikan, jossa hän saattoi odottaa koko päivän siinä toivossa, että saisi napattua kuvia prinssi Georgesta. Kun poliisi löysi hänet, hän makasi auton takakontissa ja yritti kuvata pienestä raosta pitkällä teleobjektiivilla.

Valtaosa mediataloista ei ole julkaissut paparazzikuvia prinssi Georgesta, kirjeessä sanotaan.