Vasta 5-vuotias räppäripoika valloitti yleisön Inarissa

Yksi alkuperäiskansojen musiikkifestivaali Ijahis idjan suurimmista tähdistä esiintyi lasten- ja nuortenpäivänä perjantaina. Vasta 5-vuotias Mubemihkkal Juntunen Inarista valloitti niin lasten kuin aikuistenkin sydämet.

Sápmi
Mubemihkkal Juntunen ráppe Ijahis ija Ima mánážat -konsearttas 14.8.2015.
Pirita Näkkäläjärvi / Yle
Mubemihkkal Juntunen ráppe Ijahis ija Ima mánážat -konsearttas 14.8.2015.

Yksi alkuperäiskansojen musiikkifestivaali Ijahis Idjan tähtihetkistä koettiin jo perjantaina. Lapsille ja nuorille omistettuun päivään oli saapunut noin 300 lasta ja nuorta ympäri Suomea.

Ohjelma alkoi Inger-Mari Aikion uuden Ima mánážat- eli Iman lapsoset -nimisen lastenlevyn konsertilla, jossa esiintyivät kaikki levyllä laulavat lapset.

Levyn nuorin esiintyjä, vasta 5-vuotias Mubemihkkal Juntunen Inarista, valloitti niin lasten kuin aikuisten sydämet. Hän räppäsi konsertissa Oba mihá buorre -nimisen kappaleen, jonka voisi suomentaa tarkoittavan todella hyvää.

– Tykkään laulamisesta ja laulan kotonakin. Kotona kuuntelen levyltä omaa ääntäni. Kuuntelen myös Robinia, koska hän on tosi hyvä, kertoo Mubemihkkal Juntunen.

Äiti iloitsee uudesta lastenmusiikista

Mubemihkkal Juntusen äiti Heidi Kitti iloitsee uudesta lastenlevystä.

– Me kaikki iloitsemme uudesta levystä. Sillä on hyvää musiikkia, taitavia muusikoita ja se on laadukas. Lapsille on aivan liian vähän saamenkielistä musiikkia ja siksi uusi levy on erityisen tärkeä, Kitti sanoo.

Äiti iloitsee siitä, että hänen poikansa pääsi mukaan levylle.

– Mubemihkkal on pitänyt aina laulamisesta. Hän laulaa ja kuuntelee musiikkia koko ajan. Katsoessaan televisiosta laulukilpailuja hän sanoo haluavansa niihin mukaan, Heidi Kitti kertoo.

Yle Saamen lastenohjelmatuotanto Unna Junná kuvasi Ima mánážat -konsertin, josta nähdään osia lastenohjelma Unna Junnássa tv:ssä.