1. yle.fi
  2. Uutiset

Euroryhmälle on suositeltu 23 miljardin euron ensiapupaketin maksamista Kreikalle

Valtiovarainministeriön virkamiehen mukaan euroryhmälle on suositeltu, että se maksaisi Kreikalle välittömästi 13 miljardia euroa velanmaksuun ja lisäksi 10 miljardia vahvistamaan Kreikan pankkien pääomaa.

Kreikan kriisi
Kreikan lippu "paketoituna".
Karl-Josef Hildenbrand / EPA

Euroryhmälle on suositeltu, että se maksaisi Kreikalle 23 miljardia euroa ensiapuna kolmannesta tukipaketista. Suosituksen ovat uutistoimisto Reutersin mukaan tehneet vanhemmat eurooppalaiset valtiovarainministeriön virkamiehet.

Euromaiden valtionvarainministerit ovat parhaillaan perjantai-iltana koolla Brysselissä keskustelemassa Kreikan kolmannesta lainapaketista. Kreikan parlamentti äänesti aikaisin aamulla lainaehtojen hyväksymisen puolesta.

Erään haastatellun eurooppalaisen valtiovarainministeriön virkamiehen mukaan euroryhmälle on suositeltu, että se maksaisi Kreikalle välittömästi 13 miljardia euroa velanmaksuun ja lisäksi 10 miljardia vahvistamaan Kreikan pankkien pääomaa.

Euromaiden on hyväksyttävä Kreikan apupaketti yksimielisesti, muuten kolmivuotiseksi suunniteltu noin 85 miljardin kokoinen tukipaketti jää toteutumatta.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi