Ortodoksiaktivistit rikkoivat veistoksia Venäjällä – Jeesuksen säädytöntä kuvailua ja likaista, ankaraa pilkantekoa

Vadim Sidurin veistokset olivat osa näyttelyä, jossa esiteltiin neuvostoveistäjien töitä, jotka aikanaan sensuroitiin toisinajattelijoiden töinä.

Ulkomaat

Ortodoksiaktivistit ovat rikkoneet useita kuuluisan neuvostotaiteilija Vadim Sidurin veistoksia Moskovassa järjestetyssä näyttelyssä. Avantgardistiset veistokset oli tehty kipsistä ja linoleumista.

Ortodoksiaktivisti Dimitri Enteo ilmoitti aiemmin perjantaina Twitterissä, että Moskovan keskustassa on kauheaa Jumalan pilkkaa, jonka aktivistit aikoivat lopettaa. Enteon mukaan näyttely sisälsi Jeesuksen säädytöntä kuvailua ja likaista, ankaraa pilkantekoa. Enteo on aiemmin yrittänyt muun muassa pysäyttää Moskovan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-kulkueen.

Poliisi on sulkenut näyttelyn toistaiseksi. Silminnäkijöitä ja aktivisteja kuulustellaan.

Vadim Sidurin veistokset olivat osa näyttelyä, jossa esiteltiin neuvostoveistäjien töitä, jotka aikanaan sensuroitiin toisinajattelijoiden töinä. Perjantaina avatussa näyttelyssä oli joitakin töitä, joissa oli kristillinen teema.

Vadim Siduria pidetään yhtenä suurimmista neuvostotaiteiljoista. Länsimaiset toimittajat ristivät hänet 1970-luvulla Neuvostoliiton Henry Mooreksi.

Lähteet: AFP