1. yle.fi
  2. Uutiset

Vihreä valo valtiovarainministereiltä – Kreikan kolmas tukipaketti hyväksytty

Euromaiden valtionvarainministerit keskustelivat Kreikan kolmannesta lainapaketista Brysselissä kuusi tuntia.

Kreikan kriisi
Kreikan lippu "paketoituna".
Karl-Josef Hildenbrand / EPA

Euromaiden valtionvarainministerit ovat hyväksyneet Kreikan kolmannen lainapaketin. Kolmivuotinen tukipaketti on noin 86 miljardin euron kokoinen. Ensimmäinen, suuruudeltaan 26 miljardin euron kokoinen, lainaerä maksetaan useassa alaerässä 20. elokuuta alkaen.

– Kreikan hallitus on tehnyt viime viikkoina kovaa työtä palauttaakseen luottamuksen ja viedäkseen erittäin nopeasti läpi eurohuippukokouksen vaatimia uudistuksia. Tämän ansiosta euroryhmä pystyi hyväksymään Kreikan uuden rahoitustukiohjelman, valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) totesi.

– Pidän erittäin tärkeänä, että ohjelmaan liittyy vahva ehdollisuus. Piikki ei ole auki. Lainaeriä vapautetaan vain uudistuksia vastaan ja troikka-instituutioiden arvioiden pohjalta, Stubb sanoi.

Euromaiden osuus ohjelmasta toteutetaan Euroopan vakausmekanismin (EVM) kautta. Lainan ehtona on, että Kreikan talouden ja hallinnon uudistaminen jatkuu.

Euromaiden valtionvarainministerit keskustelivat Kreikan kolmannesta lainapaketista Brysselissä kuusi tuntia. Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) päättää osallistumisestaan lokakuussa.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi