Toiseenkin pakolaisten vastaanottokeskukseen hyökätty Ruotsissa – sytytettiin palamaan

Värnamon vastaanottokeskuksessa asuu yksintulleita alaikäisiä turvapaikanhakijoita.

Ulkomaat
Ruotsin kartta
Yle Uutisgrafiikka

Värnamossa Etelä-Ruotsissa sijaitseva pakolaisten vastaanottokeskus sytytettiin palamaan myöhään perjantai-iltana, Ruotsin media kertoo. Tulipalo onnistuttiin sammuttamaan, ennen kuin pelastuslaitos saapui paikalle, eikä kukaan loukkaantunut. Keskukseen sijoitetaan yksintulleita alaikäisiä turvapaikanhakijoita. Se on tarkoitettu 15–18-vuotiaille nuorille.

– Kiinteistö on todennäköisesti sytytetty palamaan tahallisesti. Teknikkomme ovat varmistaneet tiettyjä todisteita paikan päältä, mutta en voi kertoa niistä sen tarkemmin, päivystävä päällikkö Bo Gunnarsson Jönköpingin poliisista sanoo sanomalehti Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

Tapahtumaa tutkitaan tuhopolttona. Poliisin tiedossa ei ole epäiltyjä tekijöitä. Kyseessä oli jo toinen ilmi tullut hyökkäys vastaanottokeskusta vastaan vuorokauden sisällä.

– On erittäin, erittäin vakavaa sytyttää ihmisten asuintalo tuleen. Siitä voi tulla uskomattoman tuhoisat seuraukset. Tämän tapauksen tutkinta on korkeimmalla tärkeysjärjestyksessämme ja suhtaudumme tähän erittäin vakavasti, Gunnarsson sanoo.

Arbogassa Keski-Ruotsissa jouduttiin yöllä evakuoimaan vastaanottokeskus, jossa Västeråsin Ikeassa kaksi ihmistä tappanut mies oli asunut. Vastaanottokeskuksen läheltä on löytynyt palovaarallista ainetta kahdessa jätesäkissä. Poliisi epäilee tuhopolton yritystä.