1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. kulttuuri

Ylen uuden valtakunnallisen palvelun nimeksi Yle FOLK

Uuteen mediapalveluun voi tuottaa sisältöä kuka tahansa. Tekijöiden aikaansaannoksia julkaistaan sekä internetissä, televisiossa että radiossa.

yle.fi/folk
Yle FOLK on uusi palvelu mediasisältöjen tekemiseen ja jakamiseen.

Lokakuussa avattava Ylen uusi mediapalvelu on saanut nimen. Nimikilpailuun tulleiden yli 400 ehdotuksen joukosta voittajaksi nousi Yle FOLK. Nimi julkaistiin Helsinki Areenassa järjestettävässä TubeCon-tapahtumassa lauantaina.

– Yle FOLK on monimerkityksellinen ja nimenä iskevä. Esimerkiksi folkloristiikka tutkii ihmisten elämismaailmaa ja kansanomaisia ajattelumalleja, eli kansan tietämystä. Siinä mielessä ollaan myös uuden palvelumme lupauksen ytimessä, kuvailee Ylen television ja Areenan julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa.

Yle FOLK on kaikille avoin, verkkopohjainen palvelu, joka kuratoi internetin ilmiöitä sekä julkaisee suomalaisten itse tekemiä mediasisältöjä verkossa, televisiossa ja radiossa.

Kuka tahansa suomalainen voi hakea mukaan omalla mediaprojektillaan. Sisältöjen tekijöistä ja Ylen edustajista koostuva raati käsittelee hakemuksia kuukausittain ja luovuttaa julkaistavaksi valituille hankkeille kannustimena pienrahoitusta. Yle FOLK myös kerää yhteen suomalaisia kuraattoreita, joiden tehtävä on poimia internetin kohinasta kiinnostavimmat kotimaiset ja ulkomaiset ilmiöt sekä tapahtumat yhdelle alustalle.

Yle FOLK aloittaa toimintansa 2. lokakuuta.